Millor connexió en transport públic, un dels reptes de les nostres comarques

La falta de connexió en transport públic entre els municipis xicotets de les nostres comarques, i les grans poblacions, continua sent un dels principals cavalls de batalla als quals s’enfronten les localitats de l’Alcoià i el Comtat. Una problemàtica que afecta persones majors que requereixen anar fins a Alcoi, Cocentaina o Muro per a acudir a serveis com el metge, però que també suposa un autèntic hàndicap per als més joves a l’hora d’anar a l’institut o a activitats extraescolars.

Al repte no sols s’enfronten pobles de menor població sinó també les localitats de major grandària perquè connexions amb autobús com la d’Alcoi-Cocentaina-Muro han anat perdent freqüències en els últims anys; tant en dies laborables com també els dissabtes i diumenges. Per exemple, entre setmana, has d’afanyar-te per a agafar el bus comarcal des d’Alcoi al migdia ja que ix a les 14:15h des de la capital de l’Alcoià, i el següent no part fins a les quatre de la vesprada. Un problema per a molts la solució del qual és una prioritat per als Ajuntaments de les tres poblacions implicades tal com com destacava en el #TiempoDeAnálisis de COPE ALCOI l’alcalde de la Vila Comtal; Jordi Pla:

 

I aquesta problemàtica és major si parlem de la connexió en bus entre Quatretondeta i Agres amb localitats pròximes com Alcoi o Bocairent. Així ho afirmaven també en aquesta emissora María García i Alejandro Montava, alcaldes dels dos municipis del Comtat:

 

 

Una de les solucions passa per treballar conjuntament entre tots els municipis, i organismes com la Mancomunitat, perquè s’atenga una reivindicació amb serveis com, per exemple, connexió amb les grans poblacions en uns determinats dies a la setmana. Pau Navarro, és l’alcalde d’Almudaina:

 

Aquesta qüestió és un dels temes que van posar sobre la taula els alcaldes de Cocentaina, Agres, Almudaina i Quatretondeta  en la tertúlia de COPE ALCOI d’aquesta setmana. Un debat amb els quatre primers edils més joves d’aquestes comarques que pots tornar a escoltar ací:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *