Més recursos en salut mental, la prioritat de la nova gerència del departament d’Alcoi

Dotar de més recursos per a reforçar l’atenció en salut mental és un dels objectius que es marca la nova gerència de la nostra àrea sanitària. Així ho ha assegurat en COPE ALCOI el Doctor Alfredo Rizo, la persona que des de mitjan mes d’agost està al capdavant de la gerència del departament sanitari d’Alcoi.

Rizo s’ha marcat tres prioritats bàsiques en aquesta etapa que afronta i una d’elles és solucionar les mancances que ara mateix existeixen en qüestions referides a la salut mental. Per a això ja s’han adoptat algunes mesures entre les quals figura el nomenament de Quico Fenollar, fins ara Director Mèdic de l’Hospital Verge dels Lliris, com a responsable de psiquiatriaell ha demostrat ser un gran gestor en la responsabilitat que ha exercit fins al moment, i ara estem treballant conjuntament per a elaborar un ambiciós pla de salut mental que contempla integrar als psicòlegs clínics dels Centres de Salut amb els psiquiatres de l’Hospital i fins i tot volem anar més enllà per a incorporar també a les diferents Unitats de Conductes Addictives que tenim a la comarca. És necessari treballar en aquesta qüestió de manera conjunta“, afirma el nou gerent. També Alfredo Rizo centra els seus esforços a continuar agilitzant de proves diagnòstiques com les colonoscòpies, que actualment estan entre huit i nou mesos després de la detecció de sang oculta en femta, i assenyala que un altre gran repte passa per millorar l’atenció primàriaés el prioritari, per a Conselleria i per al Departament, per la qual cosa treballarem per a aconseguir ser catalogat com un departament de salut de difícil cobertura. Amb això volem garantir que arriben professionals sanitaris, per a treballar ací, i facilitar que es puguen cobrir els torns de vacances a l’estiu evitant tancaments de consultoris mèdics“, conclou.

El Doctor Rizo continua perfilant el nou equip que regirà tant l’Hospital Verge dels Lliris com el departament de salut comarcal. Destaquen noms com el de la ginecòloga contestana Bea Vañó, que serà directora metgessa, i a això se li suma Adela Salieto com a directora d’infermeria. Finalment destaca Santiago Aniceto, el qual passarà a ser director de gestió econòmica i queda per concretar l’organigrama d’Atenció Primària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *