Més propostes que l’any passat en els Pressupostos Participatius d’Alcoi

La campanya dels Pressupostos Participatius d’Alcoi avança en el calendari i ja ha finalitzat la fase de presentació de propostes per part de la ciutadania, un procés al qual s’han presentat en esta ocasió un total de 492 idees.  Això es tradueix en quasi un centenar més que en 2023, la qual cosa suposa un notable increment que valoren positivament des de la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la nostra ciutat.

El següent pas serà la presentació d’avals i fins a aquest 17 d’octubre tenen de temps els alcoians i alcoianes per a avalar aquells projectes que consideren que han de ser executats. Cal recordar en este sentit que cada persona empadronada a Alcoi,  i major de 16 anys, pot avalar fins a 5 propostes de les quals 3 són d’inversió i 2 de despesa corrent. Aquelles idees plantejades que aconseguisquen més de cinquanta avals passaran a la següent fase d’anàlisi tant de la viabilitat tècnica com econòmica. Després d’això, aquelles que si que han superat la fase presentació d’avals entraran en la votació que tindrà lloc del 4 al 12 de desembreanimem que la gent participe també en esta fase i per a això donem moltes facilitats perquè es pot votar tant de manera presencial, en les urnes que s’instal·laran en diferents espais públics de la ciutat, com de manera telemàtica“, comentava en COPE ALCOI la regidora de Democràcia Participativa; Aroa Mira. Aquesta última també recordava que els Pressupostos Participatius d’Alcoi compleixen deu anysdes d’aquell moment, l’any 2014, s’han aprovat un total de 76 actuacions de les quals queden pendents 16. Moltes d’elles s’estan realitzant o en procés d’execució com és el cas de la passarel·la de Cervantes que, després de superar molts contratemps, començarà prompte a ser una realitat“, afirma.

Les propostes que resulten guanyadores es coneixeran abans del 31 de desembre i seran incloses ja en els Pressupostos Municipals de 2024. Totes elles s’executaran amb una partida de 400.000 euros reservada per als Pressupostos Participatius dels quals 320.000 euros són per a inversió i 80.000  per a despesa corrent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *