‘Mediodía Cope’ Alcoi divendres 15 de setembre 2023 (14:20h)

Hui divendres hem destacat que Francisco Sellés, alcalde de Beniarrés, és el nou president de la Mancomunitat del Xarpolar. També hem destacat les novetats al voltant de l’ordenança de peatonalització del Centre després de la sentència que anula la mateixa.

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha pronunciat sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la l’ordenança municipal de conversió en zona de vianants d’Alcoi.

Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible, ha comparegut davant els mitjans i ha anunciat que recorreran la sentència. De moment, al no ser la sentència ferma i en poder-se recórrer, mantindran l’ordenança tal com està.

No obstant això, hi haurà matisos. «Després de consultar el nostre servei jurídic, es manté la conversió en zona de vianants com està actualment, però amb la particularitat que les sancions que s’imposen a partir d’ara es notificaran però no es cobraran fins que no tinguem una sentència ferma», ha explicat Martínez.

Mentrestant, es treballarà per a solucionar la deficiència que té el text actual, és a dir, la falta de participació en el procés. El text modificat serà sotmés a exposició pública, a Ple i a un nou procés d’exposició pública abans de la seua aprobacio definitiva. Aquest document serà transitori fins que estiga elaborada i aprovada l’ordenança de baixes emissions.

La sentència

L’ordenança municipal que contempla la conversió en zona de vianants del Centre d’Alcoi cau. La justícia dona la raó a la Plataforma per un Centre Digne, que va presentar una demanda contra l’Ajuntament de la ciutat per com el Govern local del PSOE va dur a terme el procés de conversió en zona de vianants.

Des de la Plataforma han assegurat a Cope Alcoi que no estan en contra de la conversió en zona de vianants, sinó de com s’ha dut a terme el procés. Denuncien que l’Ajuntament no va tindre en compte a la resta de parts implicades (com els veïns) en l’elaboració de l’ordenança.

Les mesures a les quals s’oposaven són moltes. Entre elles, els horaris d’entrada i eixida de vehicles per als residents en la zona que es van establir.

En el text emés per la sala contenciós administratiu del Tribunal  Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), al qual ha tingut accés Cope Alcoi, es declara nul·la l’ordenança municipal i l’acord del Ple de l’Ajuntament que la va aprovar definitivament.

La sentència condemna al Consistori al pagament de les costes processals, que poden arribar als 4.000 euros. No obstant això, no és una sentència ferma, ja que es pot recórrer. L’Ajuntament té 30 dies de termini per a presentar un recurs de cassació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *