‘Mediodía Cope’ Alcoi divendres 1 de desembre 2023 (14:20h)

Hui divendres t’hem explicat novetats de la pròxima edició de la Mitja Marató d’Alcoi. També hem destacat que novembre ha acabat amb una absència total de pluges a Alcoi.

En els últims 40 anys no hi ha hagut un novembre tan sec com l’actual. Segons les dades que ofereix el pluviòmetre del Círculo Industrial de Alcoy, no s’ha registrat ni un sol dia de pluja a la ciutat, és a dir, zero litres per metre quadrat.

Si es tira la vista arrere, es pot comprovar que hi ha hagut mesos de novembre poc plujosos. En 2017, per exemple, només va haver-hi precipitacions durant dues jornades. O en 2009, amb un sol dia de pluja. No obstant això, si s’analitzen les dades dels últims ciuarenta anys, no es registra un altre mes tan sec com aquest.

I si a això se suma que a l’octubre tan sols va ploure dos dies, podríem estar parlant de la tardor més seca que es recorda.

La previsió per als primers dies de desembre

El mes de desembre arranca hui amb temperatures excepcionalment altes per a l’època de l’any en la qual ens trobem. I és que l’Agència Estatal de Meteorologia pronostica per al divendres 1 de desembre alternança de núvols i clars amb màximes que pujaran fins als 21 graus en les hores centrals del dia mentre que les mínimes seran de 8 en la pròxima matinada. A partir del dissabte 2 de desembre notarem una acusada baixada de les màximes i estes se situaran en els 14 graus tant en esta jornada com en el diumenge 3 de desembre. En totes dues jornades les mínimes seran fredes arribant fins als 5 graus demà o fins als 3 en la matinada del dissabte al diumenge.

Amb esta situació afrontarem la primera setmana del mes i fins i tot l’AEMET adverteix que pot arribar la pluja el dilluns mentre que els dies previs als ponts festius de La Constitució i La Immaculada estaran marcats per l’alternança de núvols i clars. No hi haurà canvis quant a les màximes i les mínimes, respecte al cap de setmana, i la cota de neu baixarà fins als 1.300 metres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *