‘Mediodía Cope’ Alcoi dimecres 22 de maig 2024 (14:20h)

Hui dimecres us hem recordat els passos que es van donant per a fer realitat la integració de la Colònia d’Aviació en el barri de Santa Rosa d’Alcoi. També hem destacat l’entrevista que hem mantingut hui en l’espai #LaNostraFesta de COPE ALCOI amb els tres candidats que aspiren a presidir l’Associació de Sant Jordi.

Paco García de la Filà Judios, Juan Antonio Canalejas de la Filà Benimerins i Luís Sorolla de la Filà Plana són els tres candidats que aspiren a ser president de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi. Les seues candidatures van ser formalitzades oficialment dies arrere i els tres aspirants estan donant a conéixer el projecte amb el qual volen encaminar a la Festa i fins i tot a la màxima entitat festera de la ciutat cap al futur més immediat.

Abans de l’elecció, prevista per a dijous que ve 30 de maig, han passat per l’espai #LaNostraFesta de COPE ALCOI que condueix cada dimecres el nostre company Carlos Taléns amb el patrocini de Licores SINC. Els presidenciables coincideixen en la necessitat de que cal treballar per a regular la participació en actes com les Entrades amb la finalitat d’evitar la massificació de les desfilades i que es complisquen horaris. També advoquen per potenciar el Museu Alcoià de la Festa (MAF) i donar-ho a conéixer entre la ciutadania, especialment les futures generacions, i es pronuncien sobre la incorporació de la dona en les Festes. Són conscients en què els alcoians i les alcoianes han de conéixer més l’important treball que es realitza en la institució i en el seu programa no passa desapercebut el fet de preparar actes especials per a commemorar dignament en 2026 el 750 aniversari del patronatge de Sant Jordi. D’igual forma, advoquen per reforçar el treball conjunt amb Primers Trons, recuperar el protagonisme que ha de tindre el Cos de Majorals i intentar que el 23 d’abril puga ser sempre festiu “aquesta última qüestió s’ha de treballar detalladament amb l’Ajuntament, perquè és qui fixa els festius locals, i cal avançar cap a opcions com la possibilitat d’aconseguir que un festiu autonòmic es puga adaptar a les necessitats de la ciutat“, va comentar Paco Garcia. Per part seua, Juan Antonio Canalejas va destacar la idea de potenciar la labor que duen a terme els Majorals “han de tindre la llibertat per a poder fer les tasques de cuidar l’església, coordinar les processons o potenciar els actes religiosos en honor al patró“, va dir. I Luís Sorolla també va coincidir que les Festes de Moros i Cristians no tindrien cap sentit sense el culte a Sant Jordi “si perdem de vista al nostre patró anem malament. Tots els actes són espectaculars però el punt central és Sant Jordi i això és una cosa que no podem oblidar“, va postil·lar en al·lusió també al fet que el 23 d’abril siga festiu.

Són algunes pinzellades del que han destacat cadascun d’ells en aquesta interessant entrevista que pots escoltar a continuació. El nom de l’escollit es coneixerà el dijous que ve i abans, aquest dissabte 25 de maig, seran les Eleccions a Majorals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *