‘Mediodía Cope’ Alcoi dimecres 14 de febrer 2024 (14:20h)

Hui dimecres t’hem avançat que l’Enramada de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi es muntarà a principis del mes de març. A més t’hem destacat que el sector empresarial demanda una rotonda en l’encreuament situat al costat del parc comarcal de Bombers.

La rotonda que regula el trànsit en l’accés nord a Alcoi ja és una realitat després de quasi dues dècades en les quals el sector empresarial ha demandat aquesta infraestructura.I és que el projecte era una necessitat urgent perquè en les hores punta es formaven cada dia llargues cues de camions i vehicles en aquesta zona situada en els voltants del terme municipal de Cocentaina; així com al costat de l’entrada d’una de les principals zones industrials d’Alcoi com el Polígon Cotes Baixes.

Una vegada materialitzada aquesta rotonda, el sector empresarial va més enllà i demana una actuació similar en l’encreuament situat al costat del parc comarcal de Bombers. Des de FEDAC defineixen aquest punt com “el nostre particular semàfor d’Europa” i asseguren que amb la construcció de la rotonda nord d’Alcoi, el trànsit que es concentrava en aquest tram passarà ara a l’encreuament pròxim als Bombers situat ja en el terme municipal de la capital del Comtat “es fa necessari construir una rotonda ací perquè és un dels punts d’entrada i eixida a l’autovia i fins i tot tenim zones industrials pròximes com Cotes Baixes, La Llaona, Els Algars o Gormaig. Hi ha una elevada circulació cada dia i amb un projecte com el d’una rotonda es reforçaria la seguretat i fins i tot es facilitaria el pas de grans caminones fins als polígons pròxims“, comentava en el #TiempoDeAnálisis de COPE ALCOI Ramón Juan, representant de la Federació d’Empresaris de l’Alcoià-Comtat i president de la EGM de Cotes Baixes.

Des de l’Ajuntament de Cocentaina recullen el guant i avancen que ja s’està treballant en aquesta qüestió que ha plantejat el sector empresarial. De fet aquest serà un dels punts que el consistori de la Vila Comtal traslladarà al nou subdelegat del Govern de la província d’Alacant en una reunió prevista per als pròxims dies “és clar que en aquest encreuament hi haurà ara un elevat increment del trànsit i posarem sobre la taula la nova necessitat perquè el Govern Central puga executar un projecte en la zona“, avançava també en COPE ALCOI l’alcalde del municipi; Jordi Pla.

Si la rotonda en l’encreuament de Bombers arriba a materialitzar-se a curt termini, quedarien suprimits tots els semàfors de la Nacional 340 entre Cocentaina i Alcoi. Quedarien encara tres creus per reorganitzar entre la Vila Comtal i Muro on encara el trànsit està regulat per semàfors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *