‘Mediodía Cope’ Alcoi dimarts 21 de maig 2024 (14:20h)

 

Hui us hem destacat les últimes novetats en relació a la situació per la qual travessa l’Alcoyano. També hem parlat de la important labor que exerceix SOLC a l’hora d’atendre les persones que han sigut diagnosticades per un Càncer.

El Càncer continua sent el problema sociosanitari més important del món, ja que 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindrà càncer al llarg de la seua vida. Dades esgarrifoses que a la província d’Alacant es tradueixen en què hui dia hi ha 12.000 persones que pateixen algun tipus de Càncer cada any, la qual cosa afecta a prop de 60.000 persones, comptant amb la família i l’entorn pròxim.

Per aquest motiu, i davant aquest escenari, juguen un paper important entitats com SOLC. L’Associació compleix en aquest 2024 vint-i-cinc anys donant suport en el tractament del Càncer però també a les famílies de les persones que són diagnosticades amb la malaltia “jo anime a la gent que en el moment en el qual els diguen que tenen Càncer no dubten a cridar a SOLC per a buscar ajuda. Allí els escoltaran i els prestaran totes les atencions que precisen en qüestions com a informació sobre tractaments, ajuda psicològica o atenció personalitzada per part d’un nutricionista“, explicava en COPE ALCOI Mari Carmen Bustos, integrant del col·lectiu després d’haver rebut el diagnòstic de Càncer.

Des de SOLC insisteixen en la importància de participar en els programes de cribratge i de prevenció que estan en marxa en el nostre Departament de Salut per a tumors com els de Mama, Còlon o Cèrvix. Aquest últim s’ha implantat recentment, però en el cas dels dos primers, amb diverses dècades de funcionament; s’han donat molt bo resultats “i és que la detecció precoç és clau per a agafar a temps la malaltia, per a evitar un tractament més agressiu i per a aconseguir un elevat índex de supervivència. Normalment quan rebem la citació ens fa por anar per si no troben alguna cosa, però si ens ho troben en un estadi primerenc les possibilitats de curació són moltes“, assenyala.

Arriba la XIV Setmana de la Salut

Precisament per a visibilitzar la malaltia, i la labor que exerceix SOLC, s’ha tornat a organitzar una nova Setmana de la Salut que aconsegueix l’edició número 14. Les activitats previstes comencen el dilluns 27 de maig amb una meditació acompanyada de sons de bols tibetans al Campus d’Alcoi de la UPV mentre que el 29 de maig serà el taller ‘Descubre tus fortalezas’ en el Centre Social Real Blanc de Cocentaina. El 31 de maig el taller serà en el Centre Social Polivalent d’Ibi i rep el nom de ‘Risoterapia y emociones positivas’ mentre que els dies 7 i 8 de juny es durà a terme al Campus d’Alcoi de la UPV sota el nom “Psicologia, salud i deporte”. Finalment tindran lloc sesions per col·legis d’Alcoi i de les nostres comarques entorn de la temàtica “Hábitos saludables y autocuidados”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *