‘Mediodía Cope’ Alcoi dijous 28 de setembre 2023 (14:20h)

Hui hem parat atenció a la situació del comerç d’Alcoi després de la pandèmia del Coronavirus. També hem parlat del servei de la ITV i de l’escenari al qual s’enfronta l’estació d’Alcoi a partir del pròxim mes de novembre.

El normal funcionament de l’estació d’ITV d’Alcoi corre perill a partir de l’1 de novembre de 2023. I és que, si la Conselleria d’Indústria no mou fitxa, pot quedar-se sense el 70% dels treballadors.

Pràcticament tres quartes parts dels treballadors estan contractats per una bossa d’urgència. No obstant això, aquests contractes finalitzaran el 31 d’octubre. I, a partir d’ací, la situació està en l’aire. “Hui dia ni la consellera ni els nous càrrecs de SITVAL -ni els anteriors- han dit absolutament res. Estem a un mes que torne a caducar la bossa que hi ha actualment”, ha assegurat Miguel Company, delegat de Personal en ITV Alcoi i enllaç sindical per Comissions Obreres (CCOO), en declaracions a Cope Alcoi.

I és que el conflicte es remunta a quan l’estació era gestionada per l’empresa privada, abans de la reversió pública que va tindre lloc a la fi del mes de febrer d’enguany. Pràcticament el 70% dels treballadors no tenien un contracte fix. “L’empresa anterior el que va fer va ser viure de la temporalitat i ara arrosseguem aqueix greu problema“. A mesura que les places fixes anaven quedant lliures, per jubilacions o altres motius, aquestes eren cobertes amb contractes temporals. Aquests finalitzaven el 30 de juny, ja realitzada la reversió. En eixe moment l’empresa pública que el gestiona (SITVAL) va optar per traure una bossa d’urgència, la que ara arriba a la seua fi.

Places a concurs

Davant aquesta situació, la solució seria que aquestes places isqueren a concurs públic. No obstant això, no es tracta d’un procés que es puga resoldre en menys d’un mes. “Les places han d’eixir a concurs, però és un procés que pot tardar mesos. Desconec el que es puga fer, però el problema és ací”, afirma Company. No obstant això, de moment, la Conselleria no s’ha pronunciat.

Vaga indefinida

Aquesta és una de les principals reivindicacions de la ITV d’Alcoi. Però no és l’única. I és que, a partir del pròxim dilluns 2 d’octubre els treballadors de les ITV de la Comunitat Valenciana es posen en vaga. Una atur indefinit que també pot afectar l’estació d’Alcoi i que està convocat per CCOO PV, UGT PV, Intersindical Valenciana i CSIF.

Els motius són diversos. Després de la reversió pública, es va arribar a un acord d’equiparació salarial que, hui dia, no s’ha complit. Un problema que s’agreuja a la província d’Alacant, els treballadors de la qual -excepte els d’Alcoi i Ondara- històricament han estat cobrant menys per fer el mateix treball. També denuncien la “paralització” de la mesa de negociació del conveni col·lectiu.

Des de la Conselleria d’Indústria, que és de la qual depén l’empresa pública SITVAL, no acaben de comprendre els motius de la vaga. Precisament s’acaba de constituir el nou Consell d’Administració de l’empresa. No obstant això, assegura Company, que aquest pas s’ha donat després de conéixer la Conselleria que s’anava a convocar l’atur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *