L’oratge a Alcoi per al que queda de setmana: altes temperatures i possibilitat de pluja

Alcoi ha arribat a l’equador del mes de gener amb una pujada de temperatures que ha elevat les màximes a valors primaverals durant els últims dies. La situació sembla que canvia de cara a finals de la setmana i la previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) pronostica ruixats, per la qual cosa de complir-se aquesta situació seria una pluja molt ben rebuda per als camps de la ciutat a fins i tot de la comarca.

Per al divendres s’esperen cels coberts amb ruixats des de primera hora de la jornada «unes pluges que a l’interior d’Alacant podrien arribar a ser fortes en algun moment del dia i fins i tot amb caràcter tempestuós a partir del migdia o de cara a la vesprada», avançava en COPE ALCOI Jorge Olcina, Catedràtic de Climatologia en la Universitat d’Alacant. La cota de neu se situarà en els 1300 metres d’altura i experimentarem també una considerable baixada de les màximes fins als 12 graus després d’uns dies en què hem superat els 20 en ple mes de gener. Les mínimes, segons eixa previsió de l’AEMET, estaran en els 4 en un context climatològic més propi per a l’època de l’any en la qual ens trobem. El dissabte seguiria l’avís de pluja amb una nova baixada de temperatures màximes fins als 10 graus i les mínimes seran de 3. Diumenge acabaríem la setmana amb cels parcialment coberts i unes temperatures que a penes patiran canvis respecte al dia anterior. Amb aquest escenari tot indica que el fred acompanyarà a la Fireta de Muro o a la Romeria de Sant Antoni d’Alcoi que se celebren aquest cap de setmana.

Serà tan sols un senyal de fred perquè a partir del dilluns torna el sol amb màximes que el 24 de gener podrien arribar als 25 graus el dimecres 24 de gener. Les màximes, tal com avança l’AEMET, estarien per damunt dels 20 graus durant tota l’última setmana del mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *