L’oratge a Alcoi per al pont de desembre: per uns dies regnarà el fred

La primera setmana de desembre ens porta els ponts festius de La Constitució i de La Immaculada Concepció, dos dies festius que cauen enguany tant en dimecres com en divendres. Això propícia que a partir de hui molts puguen iniciar un llarg pont com a avantsala als dies grans de les festes nadalenques que no tardaran massa a arribar.

Davant això, toca mirar al temps, i la previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ens adverteix que el fred serà protagonista, almenys en els primers dies del pont. Per al Dia de La Constitució s’esperen cels coberts a Alcoi durant les primeres hores del dia amb possibilitat d’alguns ruixats mentre que de cara a la vesprada s’obririen clars. Dijous es repetiria una situació similar i el divendres, dia de La Immaculada, tindríem alternança de núvols i clars en les primeres hores del dia amb possibilitat d’algun plugim. Entre dimecres i divendres seguiríem amb màximes de 14 graus i mínimes de 4 en la matinada; la qual cosa acreixerà la sensació de fred. La tendència canviarà de cara a la recta final del pont festiu amb cels buidats i predomini del sol tant de dissabte com diumenge; dos dies en què les màximes pujaran fins als 25 graus mentre que les mínimes seran de 10.

Ha tornat a ploure a Alcoi després d’un novembre sec

Cal assenyalar, que en els últims 40 anys no hi ha hagut un novembre tan sec com l’actual. Segons les dades que ofereix el pluviòmetre del Círculo Industrial de Alcoy, no s’ha registrat ni un sol dia de pluja a la ciutat, és a dir, zero litres per metre quadrat.

Si es tira la vista arrere, es pot comprovar que hi ha hagut mesos de novembre poc plujosos. En 2017, per exemple, només va haver-hi precipitacions durant dues jornades. O en 2009, amb un sol dia de pluja. No obstant això, si s’analitzen les dades dels últims ciuarenta anys, no es registra un altre mes tan sec com aquest.

I si a això se suma que a l’octubre tan sols va ploure dos dies, podríem estar parlant de la tardor més seca que es recorda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *