Llum verda per al nou accés al Santiago Payà d’Alcoi després de més d’una dècada d’espera

Han hagut de passar dotze anys de llarga espera, però sembla que ja comença a veure’s la llum al final del túnel en el que a la construcció del nou accés al Polígon Santiago Payà es refereix. L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat la licitació de les obres, amb un pressupost inicial de 1,7 milions d’euros, i a aquesta quantitat se li han de sumar 70.000 corresponents a la coordinació en matèria de seguretat i salut. Una inversió que serà a càrrec del mateix Consistori i de la Diputació Provincial d’Alacant.

El projecte, segons ha explicat la regidora d’Indústria Elisa Guillem en COPE ALCOI, consistirà en la retirada del pont que es va trencar i que està inutilitzat en aquests moments. També es durà a terme una consolidació del vessant, amb la construcció d’un mur d’escullera, per la part superior de la qual discorrerà aquest nou vial que connectarà les àrees industrials de Santiago Payá i Sant Benet. Es volia costejar part del projecte amb les ajudes de l’IVACE, enfocades a la millora de polígons, però finalment aquesta àrea industrial ha quedat fora de les ajudes que per a aquest fi ha destinat la Generalitat Valenciana a la nostra ciutat “malgrat no tindre suport econòmic del Consell, es realitzarà la inversió, i augmentarà l’esforç econòmic per a realitzar l’obra. El projecte és fonamental per al desenvolupament de les indústries existents en la zona i el nou accés facilitarà l’atracció de noves empreses en el polígon“, destaca Guillem.

Recordar que va ser a l’abril del 2012 quan es va produir un lliscament del terreny que va provocar el trencament del pont que hi havia fins al moment i que unia aquestes dues zones industrials. Des de llavors s’han anat adoptant diferents solucions provisionals, a l’espera d’un nou vial que supose una solució definitiva, i això ha generat alguna complicació als empresaris del Polígon durant més d’una dècada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *