L’hostaleria d’Alcoi paga l’augment del preu dels aliments de cara a Nadal

Queda a penes un mes per a Nadal i, en estos moments, la reserves en restaurants per a les dates més assenyalades estan ja pràcticament al complet. Tot això malgrat la pujada generalitzada que s’ha donat en el preu dels aliments. Està afectant això al preu dels menús o està recaient eixe increment principalment en el sector de l’hostaleria?

Explica Raúl Pascual, gerent d’un conegut grup de restaurants d’Alcoi i comarca, que la situació provoca que els hostalers hagen de reduir els seus marges d’ingressos. “Hem de llevar-nos molt de marge si volem tindre uns preus competitius. Això és el que està passant”. I és que repercutir esta despesa extra exclusivament en el consumidor final, suposaria augmentar molt el preu del cobert. “No es pot repercutir el 100% de l’augment de la matèria primera en el cobert i en el menú. Seria una pujada molt gran”, ha assegurat el professional del sector en declaracions a Cope Alcoi.

No obstant això, estes dificultats a les quals s’enfronta el sector no són exclusives del període nadalenc. És una situació que viuen diàriament des de fa mesos.

Més enllà d’esta problemàtica, el Nadal es preveu fructífera quant a la demanda. I és que els restaurants estan pràcticament al complet. “Ara mateix els dies puntuals estan o plens o queden poques places”. I això és així des de fa fins i tot mesos.

Cada any, expliquen des del sector, les reserves s’avancen. “Això ja va passar l’any passat. Al setembre i octubre, pràcticament, ja els dies forts estaven complets i enguany, igual. Fins i tot tenim llista d’espera per si alguna reserva cau intentar completar-la. Cada any s’avança més la reserva”. Encara que és difícil definir les causes d’este fenomen, assegura Pascual, la realitat és que això s’ha accentuat des que s’ha recuperat l’activitat després de la pandèmia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *