L’esperada millora de la línia Alcoi-Xàtiva podria començar a partir de juny

Juny és la data que preveu el Govern Central per a l’inici de les tan anhelades obres de renovació de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi, infraestructura que connecta també aquestes comarques amb la ciutat de València. El projecte suposarà una inversió per a l’Estat de quasi 117 milions d’euros i en paraules de la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana “permetrà fer de la ciutat un referent industrial i social de la Comunitat Valenciana”, va destacar Pilar Bernabé durant la seua visita a la ciutat divendres passat per a presidir la inauguració oficial de la rotonda nord.

Les esmentades obres, com ja va avançar COPE ALCOI a principis de setembre, contemplen destacades actuacions entre les quals cal esmentar l’adaptació de les estructures de la via a la futura electrificació de la línia. També es demoliran els passos superiors, que no compleixen amb els gàlibs requerits i se substituiran per unes altres nous, al mateix temps que s’incrementarà la secció dels túnels. En els ponts metàl·lics es procedirà a instal·lar encarriladoras elàstiques i contracarriles; substituir subjeccions rígides per altres lliscants; i fins i tot canviar les travesses de fusta per altres de formigó monobloc per a protegir les entrades i eixides als esmentats ponts. En les estacions del tram s’incrementaran la longitud de les andanes i es realitzaran l’adequació del paviment. A més, a Ontinyent es posarà en servei una tercera via, mentre que en la de Xàtiva ja s’han dut a terme les actuacions. Finalment es reforçaran talussos; es protegiran trinxeres i terraplens; i s’actuarà per a relacionar entre sí tres passos a nivell situats en els punts quilomètrics 16/874, 19/673 i 29/674 amb la finalitat d’adequar els accessos i instal·lar tancaments antivandàlics.

Està previst que mentre duren les obres hi haja suspensions en el servei ferroviari entre Alcoi, Xàtiva i València. Aquesta situació serà suplida amb la posada en marxa d’autobusos especials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *