Les raons per les quals no has de perdre’t la visita al Castell de Festes d’Alcoi

Un dels emblemes de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi és el Castell que serveix d’escenari per a actes tan esperats dins de la trilogia en honor a Sant Jordi com les Ambaixades del Dia del Alardo. La fortalesa presideix la Plaça d’Espanya des de finals de març i ha sigut testimoni d’instants com l’ arrancà de La Glòria, en el matí del passat Dilluns de Pasqua, o el descobriment del Cartell que es va dur a terme al vespre del mateix 1 d’abril.

Enguany tindrem de nou oportunitat de descobrir l’interior del Castell en unes visites guiades que arranquen hui i que es desenvoluparan fins al pròxim 16 d’abril a excepció del diumenge dia 7 que coincideix amb la celebració de La Glòria Infantil. L’horari de visita serà de dilluns a divendres, de 9.30h a 13.30 hores i de 17.30 a 19.30 hores, mentre que els caps de setmana estarà obert 10 a 14 hores i de 17.30 a 19.30 hores. En l’esmentada visita podem conéixer per dins el Castell, descobrir de prop alguns dels elements que s’empren en les Ambaixades o en l’Aparició de Sant Jordiet i fins i tot accedir a la terrassa superior per a gaudir d’aquesta vista privilegiada de la Plaça d’Espanya.

El preu per als adults serà de 2 euros, entre 5 a 15 anys 1 euro i menors de 5 gratis. A més, segons informen des de l’Ajuntament, Es podrà pagar en efectiu, o bizum. Per a més informació i reserves: www.guiarteconarte.es i 650594232.

Nova imatge per a la fortalesa

Indicar que enguany el Castell ha sigut repintat i s’han dut a terme diverses reparacions junt amb la restauració de les parts que el necessitaven, tot per a que lluïsca en el seu esplendor. Per a dur a terme aquesta actuació, s’ha buscat recuperar el color original de la fortalesa de fa més de 125 anys, acordant el to amb la Associació de Sant Jordi, i deixant en acta el número de tot perquè en futur es tinga en compte de cara a mantindre-ho. Una vegada passen les Festes es té també intenció de fer tasques de manteniment en l’Enramadaprimer es farà un estudi dels agarres en tot el trajecte on es col·loca l’ornamentació, per a reparar aquells que tingueren algun problema, i també se substituiran els merlets del tram de la Plaça d’Espanya per altres amb un material menys pesat i més resistent a les inclemències meteorològiques. Finalment, de cara a l’any que ve, s’emportaria la pintura de tota l’Enramada«, manifestava setmanes enrere en l’espai #LaNostraFesta de COPE ALCOI el regidor de Festes; Jordi Martínez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *