Les connexions de la comarca amb la costa, la gran assignatura pendent

La millora de les comunicacions és un dels cavalls de batalla de les comarques de l’interior de la província d’Alacant. Els municipis de la comarca continuen reivindicant infraestructures importants com la finalització de la CV-60, un vial que es va quedar a mig fer anys arrere i que connectarà l’Alcoià i el Comtat amb la costa.

El president dels populars valencians, Carlos Mazón, es va referir a aquesta qüestió dimarts passat durant la visita que va fer a Alcoi per a conéixer de prop l’avanç de les obres de la nova seu de AITEX, un projecte que avança a molt bon ritme i que serà una realitat a partir de l’any 2024. Mazón va remarcar en aquell acte que la CV-60 és un vial necessari que connectarà l’interior amb la costa i va destacar que es tracta d’un eix que millorarà les possibilitats del comerç i del turisme, a més d’afavorir que els municipis no queden aïllats. En aquest sentit va reiterar que la falta de bones comunicacions és un autèntic problemano sols per als desplaçaments dels veïns, sinó per a la despoblació i per a la implantació d’empreses. En el cas de la CV-60 estem davant un projecte que vertebrarà cinc comarques i que millorarà la seguretat viària“, va dir.

FEDAC també veu necessari el projecte

Per a la Federació d’Empresaris de l’Alcoià i el Comtat el projecte de la CV-60 és clau perquè millorarà considerablement les comunicacions de les nostres empreses amb altres infraestructures com el port de Gandia; la qual cosa consideren que és necessari també en aspectes com les exportacions. La institució remarca que en els últims anys s’han aconseguit superar molts reptes que existien quant al transport, amb l’obertura de vials com l’A7, i no oculta que queda molt  per a ferés urgent escometre la millora del tren i aconseguir la connexió ferroviària d’aquesta zona amb el futur eix del corredor mediterrani. Estem tots d’acord en això i és cap a on cal avançar ara“, contava en COPE ALCOI Nacho Gómez; el president de FEDAC.

Cal recordar que el Consell va anunciar el gener passat l’encàrrec dels projectes de la CV-60 Terrateig-l’Olleria i Palma-Gandia. La consellera Rebeca Torró va traslladar en aquell moment als empresaris l’avanç de dues obres que sumen 123 milions d’inversió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *