Les ajudes a l’habitatge a Alcoi arriben als 88 beneficiaris de col·lectius vulnerables

Tindre un habitatge digne és essencial per a poder garantir la inclusió dels col·lectius més vulnerables en la societat. A més, es tracta d’un dret reconegut en la Constitució Espanyola. A Alcoi s’han concedit 88 ajudes amb esta finalitat.

Es tracta d’un total de 147.543,28 euros que aniran destinats a col·lectius especialment vulnerables, com a víctimes de violència de gènere, persones sense llar o persones que han patit un denonament al el seu habitatge habitual.

Una part d’estes ajudes, el 1,29% (1.910 euros) concretament, es dedicarà a donar una solució residencial immediata a les persones víctimes de violència de gènere, víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual, víctimes de violència sexual, a persones que han patit un desnonament, persones sense llar i a altres persones especialment vulnerables.

El 98,71% restant, 145.633,28 euros, es destinen a la concessió d’ajudes directes per al pagament del lloguer o cessió d’ús en habitatges de titularitat pública o privada.

Per a estes ajudes s’havien registrat 93 sol·licituds. No obstant això, cinc d’elles no complien amb els requisits sol·licitats. “Gràcies a estes ajudes reforcem el treball que duu a terme l’Ajuntament d’Alcoi, a través de diferents iniciatives i línies de treball, per a garantir l’accés a un habitatge digne a la ciutadania en general i especialment a qualsevol persona en situació de vulnerabilitat”, ha explicat Tere Sanjuán, edil d’Habitatge.

El pressupost procedeix íntegrament de la subvenció concedida per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, dins del programa TECE d’ajudes per a facilitar solucions residencials a persones en situació d’especial vulnerabilitat a través de les Entitats Locals.

Augment del pressupost

La quantitat destinada a estes ajudes ha registrat un augment respecte anteriors convocatòries. Si en 2022 el pressupost per a este programa era d’uns 100.000 euros, enguany s’ha incrementat en 40.000 euros, aproximadament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *