L’atletisme popular continua creixent amb la MMUA 2023: l’objectiu, arribar als 2.000 corredors

El 17 de desembre de 2023. Eixa és la data que has de marcar en el teu calendari si vols participar en la XII Mitja Marató Unió Alcoiana Segurs. Aquest dimarts s’ha presentat la nova edició d’una de les carreres populars més consolidades de la ciutat.

La prova, que s’integra dins de Cursalcoi La Lliga, reuneix a prop de 1.500 participants. L’objectiu de l’organització és poder arribar als 2.000. Les inscripcions començaran el 24 de juliol a les sis de la vesprada. Ací pots consultar com inscriure’t i també els preus.

Es tracta d’un esdeveniment que va guanyant adeptes i visibilitat. I és que en els últims anys ha augmentat la presència de corredors no locals. “Els corredors de fora d’Alcoi són més cada vegada. En 2018 hi havia un 33% i ara són un 47%. Això indica que la nostra Mitjana Marató està agradant i cada vegada ve més gent de fora a participar”, ha assegurat David Miró, director del torneig.

La carrera està patrocinada per Unió Alcoiana Segurs. El seu director de zona, Nacho Company, ha destacat la labor que tenen els patrocinadors en esdeveniments com aquest. Són moltes les empreses que col·laboren en l’esdeveniment. I en l’organització participa també el Club d’Atletisme d’Alcoi. En la presentació ha estat Toni Giner, el seu president.

Modalitats

La carrera no compta només amb la mitja marató, que són 21 quilòmetres. La prova ‘regna’ és la quarta de marató (10’5km), que integra a prop del 60% dels participants.

La marxa nòrdica ha entrat amb força en el panorama esportiu de la ciutat. I, un any més, també serà una de les modalitats d’aquest esdeveniment. Com a novetat, faran també una volta al recorregut dels corredors, és a dir, 10’5km.

La mitja marató per relleus i la marxa per a caminants (6km) estan també entre les opcions.

Per als xiquets (fins als tretze anys) s’ofereix la possibilitat de micromarató, amb diferents distàncies depenent de l’edat. A partir dels 13 anys ja es pot participar en la quarta de marató, encara que amb autorització dels tutors legals fins els 18 anys.

El seu caràcter popular

Es tracta, abans de res, d’una carrera popular. Precisament aquesta és l’essència del cartell d’enguany, que representa a una corredora que va completar en la passada edició el seu primer quart de marató. Se suma, igual que en altres carreres d’Alcoi, el caràcter inclusiu de l’esdeveniment. “Segur que Fent Camí participa enguany també amb el carro, fent que siga una carrera inclusiva i per a tots”, ha explicat Alberto Belda, regidor d’Esports.

Miró també ha volgut posar en valor els cinc pilars que, al seu judici, sustenten una carrera com aquesta: l’Ajuntament i les institucions, Unió Alcoiana Segurs, els voluntaris, els animadors i el públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *