L’Angelet va anunciar la Festa de Muro amb una brillant ‘Publicà’

El compte arrere cap a les pròximes Festes de Moros i Cristians de Muro ja ha començat després que diumenge passat tinguera lloc l’esperada ‘Publicà’ pels carrers del barri antic d’aquesta localitat del Comtat. Nombrós públic, i especialment festeres i festers, van ser testimonis del despertar de la Festa en una jornada que va estar marcada per la calor i les temperatures de quasi trenta graus a causa de la concentració de calitja que es va donar a les nostres comarques en el primer cap de setmana d’abril.

 

El ritual es va repetir amb l’estructura prevista i a les dotze del migdia, després del volteig de les campanes de la parròquia de Sant Joan Baptista, va tindre lloc la primera declamació de l’Angelet des dels balcons del Castell de Festes situat en la Plaça del Matzem. Daniela Pérez Bañuls, que assumeix enguany l’esmentat paper, va ser l’encarregada de declamar els versos composats per l’Advocat Senabre per a anunciar la Festa i va realitzar diverses vegades aquesta comesa al llarg del trajecte de l’acte finalitzant, com a novetat; davant la Verge dels Desemparats en la seua ermita com a homenatge a la patrona de Muro.

Un altre dels moments més esperats va ser l’arrancà de ‘La Publicà’ sent en primer lloc els representants festers infantils els qui van iniciar la desfilada guiats per María García i Aina Llorens com a formadores de la Filà Marroks i els Pirates; respectivament. Per a l’ocasió van sonar els pasdobles ‘Quelo’, de Salvador Salvá i ‘Tayo’ del compositor murer Francisco Esteve Pastor. El matí va avançar amb una nova arrancà, en aquest cas dels Publicadors adults, i els aplaudiments van tornar a sonar amb gran força en El Matzem. Patricia Pérez, Capitana 2024 de la Filà Marroks, va guiar amb gran brillantor als moros com a formadora mentre que en els cristians van compartir aquesta última responsabilitat Francisco Pérez Insa i Mario Santamaría en representació dels Pirates. La Unió Musical de Muro va ser l’encarregada d’acompanyar als representants de les 12 Filaes del municipi fent sonar els músics pasdobles com ‘El Llop’, del murer Rafael Alcaraz Ramis l’any del centenari del seu naixement, o el clàssic ‘Xàbia’ de Salvador Salvà.

Després d’aquest instant, ‘La Publicà’ va recórrer bona part del nucli antic de Muro anunciant el festejos en honor a la Verge dels Desemparats. Les celebracions tindran lloc en el segon cap de setmana del mes de maig i de nou són molt esperades tant al poble com en el conjunt d’aquestes comarques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *