L’Ajuntament d’Alcoi s’estalviarà un milió d’euros a l’any de la gestió del Conservatori

Aprovat el conveni perquè el Conservatori Professional de Música Joan Cantó passe a ser gestionat per la Generalitat Valenciana. Un acord amb el qual l’Ajuntament d’Alcoi s’estalviarà un milió d’euros a l’any.

El conveni i la cessió temporal de l’edifici l’Administració Autonòmica van tirar avant en el Ple Extraordinari d’aquest dimecres amb els vots a favor de tots els grups municipals. En concret, la Generalitat assumirà els costos de personal i funcionament, i el manteniment de les instal·lacions. No obstant això, el personal sí que continuarà depenent del Consistori.

I, de moment, la Casa d’Escaló continuarà albergant el Conservatori de Música. Encara que, de cara al futur, els plans són uns altres. L’objectiu és construir un nou centre en la Beniata.

Que la Generalitat assumisca la gestió no és una cosa estranya, ja que -com assegura Toni Francés, alcalde d’Alcoi, té les competències en això. “L’Ajuntament estava assumint uns ensenyaments sobre les quals no tenim competències, però sempre hem considerat fonamental que foren a la nostra ciutat. Ara, amb aquest conveni, el Conservatori de Música està en el lloc que li correspon, ja que les competències estan en mans de la Generalitat”.

Per al primer edil, aquest conveni suposarà millores per al centre. “El fet que el Conservatori depenga de la Conselleria comporta també una cosa molt important per al futur del centre, perquè facilitarà que puga créixer en especialitats, alumnat i professorat“. D’aquesta manera el Conservatori s’integrarà en la xarxa de centres docents no universitaris de titularitat de la Generalitat Valenciana.

La Casa d’Escaló

L’edifici que en la dècada de 1980 va ser rehabilitat per a albergar el Conservatori, forma part de la ruta modernista d’Alcoi. Construït entre 1906 i 1908, va ser dissenyat per l’arquitecte Vicente Pascual Pastor per a l’industrial tèxtil alcoià Enrique García Peidro, conegut amb el sobrenom d’Escaló. Se situa al carrer Joan Cantó, número 2.

Imatge: Ajuntament d’Alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *