La solemnitat del Sant Soterrar plena de fervor els carrers d’Alcoi

Alcoi va viure en el Divendres Sant una de les jornades més importants de la Setmana Santa i això es va materialitzar també als carrers del Centre de la ciutat amb una gran afluència a la processó del Sant Soterrar. Aquesta va començar passades les huit de la vesprada després d’un matí en la qual es van succeir els Via Crucis en els temples de la ciutat i després dels oficis de la Passió i Mort del Senyor, uns cultes aquests últims que en el cas de les parròquies del Centre es va dur a terme en la parròquia de Santa María.

A les 20:15h, i amb quasi un quart d’hora respecte a l’horari inicial, va arrancar la processó amb la Creu de Guia que va obrir una nombrosa comitiva. El Gremi de Llauradors va ser el primer a eixir acompanyant a la imatge del Nazareno, una de les quals més devoció desperta a Alcoi, i això es va notar amb una gran presència de fidels que va tindre el pas molts d’ells portant ciris a la mà i fins i tot caminant en senyal de penitència. Penitents abillats amb capirots, junt a grups de xicotets amb els atributs de La Passió, van estar al costat del Nazareno acompanyats dels acords de la música tradicional de dolçaina i tabal. Després d’aquesta imatge, fou el torn de la Confraria del Crist Agonitzant i la Verge de la Soledat sent portades totes dues imatges per un bon nombre de costalers. Seguidament va prendre part en la processó la Confraria de La nostra Senyora dels Dolors i el Crist Jacent acompanyant als passos de La Dolorosa, portada aquesta última per dones, i al Crist Crucificat. Finalment va eixir al carrer Jesús en el Sepulcre donant així vertader sentit a la Processó del Sant Soterrar, un acte al qual es van sumar el vent i temperatures baixes encara que això no va restar participació a un dels moments més esperats de la Setmana Santa Alcoiana.

La representació del clergat, encapçalada per Don Jesús Fuentes com a titular de les Parròquies del Centre d’Alcoi, va tindre un lloc central  en l’esmentada Processó i també va destacar la presència de part de la Corporació Municipal amb l’alcalde, Toni Francés; al capdavant. Després de recórrer les principals vies del Centre, la Processó del Sant Soterrar va finalitzar en la Placeta del Fossar amb una oració final abans que totes les imatges entraren de nou a l’església de Santa María.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *