La setmana decisiva per a un acord de govern d’esquerres a Alcoi

Ha començat ja el compte enrere per a la formació dels nous Ajuntaments després dels resultats que van llançar les urnes en les passades Eleccions Municipals del 28 de maig. La constitució de la futura Corporació Local s’ha previst per a aquest pròxim dissabte 17 de juny en el transcurs d’un ple que s’ha convocat a partir de les dotze del migdia.

Abans d’això hi ha una setmana per davant en la qual, en el cas d’Alcoi, s’intensificaran les negociacions entre el Partit Socialista, força més votada el 28M, amb Compromís i Guanyar Alcoi. Els tres partits porten dies de contactes per a aconseguir donar forma a un govern de progrés estable encara que de moment no hi ha res definit sobre els qui integrarien aquest executiu. Els socialistes assenyalen que hi ha importants avanços especialment amb Compromís «les converses han avançat molt i hi ha una gran sintonia per a aconseguir un acord programàtic de progrés«, manifestava l’alcaldable, Toni Francés, en declaracions a COPE ALCOI.

Des de Compromís recorden que encara queden reunions pendents i destaquen que el més important és aconseguir un pacte que permeta una legislatura estable amb una àmplia majoria d’esquerres. Àlex Cerradelo, candidat a l’alcaldia de la formació valencianista, matisa que les negociacions amb el PSPV van per molt bon camí «és moment de definir el quin, aquelles polítiques que volem que s’implanten a Alcoi per a avançar cap a un futur millor, i el qui ja arribarà«, explicava en aquesta emissora.

Finalment des de Guanyar estan a l’espera d’una nova trobada amb el PSOE. La plataforma, després de consensuar-ho amb la seua assemblea, mantenen les seues línies roges en relació a frenar qualsevol iniciativa industrial en La Canal, apostar per la municipalització de serveis públics com el transport o la recollida de residus o implantar un procés de conversió en zona de vianants comptant amb la paticipación de la ciutadania «nosaltres li hem traslladat als socialistes les nostres prioritats per a la ciutat, propostes programàtiques progressistes i d’esquerres, per a aplicar un canvi important en les polítiques tant de la gestió de l’Ajuntament com dels temes importants a Alcoi. Estem esperant que ens contesten«, deia hui el líder de Guanyar; Sergi Rodríguez.

Des del PSOE confien que puga haver-hi un acord tancat per a aquesta legislatura abans de mitjan aquesta setmana. Després arribaria el ple de constitució del nou Ajuntament i a partir de la setmana que ve ja quedarien definides les regidories així com el nou organigrama municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *