La reforma del Teatre Principal d’Alcoi segueix en compàs d’espera

La Generalitat Valenciana té previst assumir l’esperada reforma del Teatre Principal d’Alcoi però el projecte encara no ha tirat a caminar. Es desconeixen hui dia els terminis i quan començarien unes obres que són molt demandades pel teixit cultural de la capital de l’Alcoià.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament mantenen contacte amb la Generalitat Valenciana per a conéixer en quin estat es troba el projecte de rehabilitació i recorden que el President Mazón es va comprometre a seguir amb la reforma en una de les seues recents visites a la ciutat. Cal recordar que la intervenció fou contemplada inicialment en els Pressupostos Participatius de la institució amb una inversió de 150.000 euros “s’està preguntant a les conselleries de Cultura i de Patrimoni com avancen les coses i de moment estem a l’espera de resposta. Nosaltres continuem treballant perquè esta rehabilitació puga ser una realitat“, afirma la regidora Elisa Guillem.

Cal recordar que l’anterior govern municipal va considerar insuficient els diners que s’havia previst per a adequar aquest espai cultural i després de diverses negociacions es va aconseguir l’any passat que el Consell reservara dos milions en els Pressupostos Autonòmics de 2023. De fet el PP va denunciar al maig que esta quantitat continuava pendent, la qual cosa estava motivant que El Principal continuara tancat a tota mena d’activitat cultural.

Amb aquestes obres es vol millorar l’accessibilitat de l’edifici, la substitució del sistema de climatització,  la instal·lació del teló tallafocs i reforçar la seguretat de tota la infraestructura teatral. D’aquesta manera podria tornar a funcionar amb normalitat un espai escènic pendent de rehabilitació i que fins al moment obri només per a casos puntuals com les representacions del Betlem de Tirisiti.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *