La processó del Corpus torna aquest diumenge als carrers d’Alcoi

Alcoi celebra aquest cap de setmana la festivitat del Corpus Christi, una tradició que data de l’any 1410 i que es manté viva gràcies al treball que realitzen tant les parròquies locals com les diferents entitats religioses de la ciutat. La processó partirà sobre les 19:30h després de la missa solemne que donarà inici una hora abans en la parròquia de Santa María.

La desfilada processional manté el recorregut estrenat l’any passat com ja va avançar COPE ALCOI aquesta setmana, i en el mateix prendran part totes les associacions, els col·lectius i institucions que integren la comunitat cristiana alcoiana. També destaca la presència de l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi al complet, acompanyat al nou Sant Jordiet Mauro Abellán Bravo, mentre que el Gremi de Llauradors és el que s’encarrega de portar el pal·li així com les andes sobre les quals processiona la custòdia. Una vegada més desfilarà el Grup de Danses Sant Jordi oferint una mostra de balls populars vinculats a aquesta festivitat com La Magrana, La Moma i Els Arquets. Finalment l’agrupació de Campaners d’Alcoi farà sonar manualment diversos tocs des de l’alt de Santa María solemnitzant el pas de la custòdia pels carrers del Centre «de nou es faran diverses parades al llarg del recorregut per a l’adoració al Santíssim Sagrament en altars que se situaran a les portes de l’església de Sant Jordi, davant el Monestir del Sant Sepulcre, al carrer Sant Llorenç o en la Plaça d’Espanya. Animem també a engalanar els balcons de les cases per a donar-li l’esplendor que mereix una Festa com aquesta», comentava en COPE ALCOI Don José Luís Llopis; titular de les parròquies del Centre.

En la processó del Corpus Christi d’Alcoi prendran part també els xicotets que han rebut la Primera Comunió enguany, al costat de les seues famílies, ocupant un lloc central en la comitiva. Aquesta finalitzarà dins de Santa María amb la interpretació del ball complet de La Moma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *