La pluja podria arribar a Alcoi en aquesta segona setmana de gener

La segona setmana del mes de gener de 2024 porta importants canvis a Alcoi en quant a l’oratge es refereix. Des de la fi de les Festes nadalenques hem notat el fred amb força i la que podria aparéixer durant aquest dimarts és la pluja, algo que necessiten amb urgència els nostres camps.

Des de l’Agència Estatal de Meteorologia assenyalen que per al dimarts 9 de gener s’esperen cels coberts, amb pluges a partir de la vesprada, i les temperatures màximes se situaran al voltant dels 8 graus en les hores centrals del dia sent les mínimes de 3 graus. La inestabilitat seguirà el dimecres amb un 95% de probabilitat de ruixats durant tota la jornada situant-se la cota de neu en els 1.500 metres d’altura, fet que pot portar les primeres nevades de l’any als cims més alts de les nostres comarques de l’Alcoià i el Comtat. Per al 10 de gener les màximes arribaran als 13 graus i les mínimes seran de 3 en la matinada. Aquesta inestabilitat seguiria el dijous amb cels coberts, que es despejarien de cara a la vesprada, de nou pluges i cota de neu que continuaria baixant fins als 800 metres arribant eixe dia als 7 graus de màxima i als 3 de mínima.

Amb fred entrarem en el cap de setmana i tant divendres com dissabte tindrem alternança de núvols i clars, dues jornades amb màximes de 10 graus i mínimes de 2. A partir del diumenge canviaria la situació i es recuperarien les màximes fins a arribar als 18 graus, amb alternança de núvols i clars, i unes mínimes que estaran en els 5 en la matinada. Començaria així una setmana en la qual les temperatures seran pràcticament primaverals ja que les màximes superaran els 20 graus entre el dilluns i el dijous amb cels coberts; així com absència total de precipitacions. Les mínimes també estaran per damunt dels deu graus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *