La pluja passarà de llarg per Alcoi aquestes Festes de Moros i Cristians

Temps ‘tranquil, estable i assolellat’ de dijous a diumenge. Aquesta és la previsió que fa Jordi Olcina, catedràtic de Climatologia de la Universitat d’Alacant (UA), a Alcoi per a les Festes de Moros i Cristians.

La pluja, previsiblement, no farà acte de presència el dissabte 22 d’abril -Dia de l’Entrada-, tal com es comentava. L’explicació es troba en el front que ve de l’Atlàntic i que en aquests moments recorre la península. Arribarà al nord de la província d’Alacant aquest cap de setmana. No obstant això, ho farà ‘molt desgastat’. “Caldrà fer un seguiment molt detallat de l’evolució d’aqueix front, per si puguera reactivar-se a la seua arribada al litoral Mediterrani. En principi no està previst”, ha explicat Olcina en declaracions a Cope Alcoi.

Els models parlen que, encara que passe el front i els cels estiguen ennuvolats durant el dissabte, no es produiran precipitacions en tota la província d’Alacant. “En el pitjor dels casos podria deixar ‘quatre gotetes’, com solem dir”, ha assegurat el catedràtic.

Quant a les temperatures, els dies poden arribar a ser un poc calorosos. “Entre el dijous i el diumenge les màximes puguen rondar els 20 o 21 °C al migdia. Les nits encara seran fresques amb mínimes que a penes aconseguiran els 8 o 9 °C”, pronostica Olcina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *