La pluja ha aparegut a Alcoi, però insuficient després de mesos sense precipitacions

Ha plogut a Alcoi en les últimes hores però les dades són encara insuficients després d’una tardor que ha sigut molt seca tant a la ciutat com en el conjunt de les nostres comarques. En el pluviòmetre del Círculo Industrial s’han recollit fins al moment 7’2 litres per metre quadrat sent aquesta la quantitat que s’ha recollit a la ciutat des que ha arrancat aquest 2024. El 10 de gener es van comptabilitzar 5’2 litres i ahir 2, quantitat que ja és major a la qual per exemple es va recollir al novembre on a penes es van produir ruixats.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) assenyala que la inestabilitat seguirà durant tot el que resta del dijous i en aquesta jornada tindrem cels coberts, que es despejarien de cara a la vesprada, i continuarà la probabilitat de ruixats. La cota de neu que continuaria baixant fins als 800 metres arribant durant aquest dia als 7 graus de màxima i als 3 de mínima.

Amb fred entrarem en el cap de setmana i tant divendres com dissabte tindrem alternança de núvols i clars, dues jornades amb màximes de 10 graus i mínimes de 2. A partir del diumenge canviaria la situació i es recuperarien les màximes fins a arribar als 18 graus, amb alternança de núvols i clars, i unes mínimes que estaran en els 5 en la matinada. Començaria així una setmana en la qual les temperatures seran pràcticament primaverals ja que les màximes superaran els 20 graus entre el dilluns i el dijous amb cels coberts; així com absència total de precipitacions. Les mínimes també estaran per damunt dels deu graus. Les altes temperatures ens acompanyaran durant tota la setmana i a partir del pròxim cap de setmana baixaran notablement fins a situar-se les màximes en els 15 graus a partir del divendres. Durant eixe cap de setmana, en el qual se celebraran per cert els actes centrals de la Festa de sant Antoni Abat, tindrem mínimes que oscil·laran entre els 7 i els 9 graus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *