La pinacoteca municipal posarà en valor l’època daurada de la pintura alcoiana

La pinacoteca municipal aspira a convertir-se en un espai cultural de referència en el qual es posarà en valor l’època daurada de la pintura alcoiana. Allí s’exposaran obres pictòriques que pertanyen a artistes de la talla d’Antonio Gisbert, Fernando Cabrera, Emilio Sala, Francisco Laporta, Lorenzo Casanova i Adolfo Durá; entre altres.

Ara s’ha fet un pas més per a fer realitat aquest projecte i l’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat la licitació de les obres per a rehabilitar l’espai que acollirà el museu. Aquest quedarà situat en les instal·lacions de l’antic asil del Camí 40 i el recinte compartirà ubicació amb el Museu que tributarà homenatge al recordat Camilo Sesto. El projecte està valorat en 1.741.994,55 euros, IVA inclòs, i el seu cofinançament està contemplat dins de la línia de rehabilitació d’edificis de titularitat pública (PIREP), subvencionada amb 1,1 milions d’euros procedents de fons NextGeneration de la Unió Europea. Tot això, segons informa el Consistori alcoià, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliènciaamb aquest nou espai, Alcoi comptarà amb un gran complex cultural de projecció tant nacional com internacional, de fàcil accés i ben comunicat, i que a més es troba molt prop del Centre de la ciutat, on se situen diferents museus i sales expositives, la qual cosa permetrà consolidar el corredor cultural fins a la Zona Alta de la ciutat“, remarca el regidor de Patrimoni Cultural; Ignacio Trelis.

Cal destacar que el termini d’execució de les obres és de sis mesos a partir de la data de la signatura de l’acta de comprovació de replanteig. Les empreses interessades a optar a la rehabilitació tenen fins al pròxim 29 de gener per a presentar les seues ofertes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *