La passarel·la per als vianants sota el pont de Cervantes torna a prendre forma

Les obres per a la construcció de la passarel·la que connectarà els dos trams del riu, davall del pont de Cervantes d’Alcoi, s’han représ de nou després que haguera de revisar-se el projecte inicial a causa de necessitats tècniques. Aquesta situació va obligar a redactar un modificat, i a licitar-ho de manera independent, quedant la intervenció final inclosa en EDUSI Alcoidemà sent cofinançada al 50% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu pluriregional d’Espanya 2014-2020. La inversió, segons fonts municipals, ascendeix a 336.674,65 euros.

La passarel·la, que va ser proposada en els Pressupostos Participatius de 2016 i que encara està pendent a causa dels inconvenients que ha patit al projecte, contribuirà a establir una connexió per als vianants entre la zona esportiva de Santa Ana i l’àmbit entre els ponts de María Cristina i de Cadiseño. Per a això s’ha planificat una estructura que encaixe amb la zona, respecte els béns patrimonials de la mateixa i siga resistent a possibles riscos naturals “és un projecte complex per les condicions dels terrenys on es desenvoluparà i això va obligar a modificar el projecte i recalcular les despeses. Creiem que, una vegada finalitzada, aportarà una millora important, generant un corredor natural entre la ciutat i els paratges naturals que ens envolten“, explica la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi; Aroa Mira. Apuntar també que per a garantir l’accés per als vianants a la passarel·la es projecta l’execució d’un vial, que arrancarà en l’actual camí de la Fàbrica de Plà i finalitzarà en l’estrep de la passarel·la que ha començat ja a construir-se.

Els treballs per a fer possible la passarel·la davall de Cervantes han sigut adjudicats a l’empresa IMPESAPI SA. El termini d’execució és d’uns quatre mesos i el projecte estarà finalitzat el mes vinent d’octubre segons els terminis que ha detallat la constructora a l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *