La Mostra alça el vol amb sabor alcoià

Alcoi va donar inici ahir a la 32 edició de la Mostra de Teatre, un esdeveniment que és tot un referent cultural en la Comunitat Valenciana i que enguany estrena dates de celebració perquè ha passat de desenvolupar-se al maig a dur-se a terme entrada ja la tardor. En aquesta ocasió són 23 les propostes escèniques que podrem veure sobre els escenaris dels principals espais culturals de la ciutat, de les quals 8 són estrenes molt esperades.

A la inauguració va acudir Roberto García, director adjunt d’Arts escèniques de l’Institut Valencià de Cultura, i en la seua intervenció va tindre paraules d’agraïment a tots aquells que fan possible que la Mostra siga cada any un gran esdeveniment cultural. També va llançar un missatge per als professionals de les arts escèniques i els programadors “us anime a ser valents i explorar nous formats i gèneres, com el circ i la dansa, així com a adoptar els innovadors formats emergents en el món de la cultura“, va dir. També l’alcalde va expressar la seua gratitud a Miquel Santamaría, per tants anys dirigint la Mostra, i va remarcar el suport del IVAC a a esta cita teatral “la qual cosa ha ha contribuït a un augment anual en la participació i assistència a cada convocatòria“, va concloure Toni Francés.

La Mostra de Teatre d’Alcoi reparteix les diferents propostes escèniques per l’Àgora, l’IVAM CADA, el Teatre Principal, el Teatre Salesians, el Centre Cultural i el Teatre Calderón.  Teatre clàssic i contemporani, dansa, circ, metateatre, juntament amb reunions i debats entorn de l’activitat teatral professional, aconsegueix la programació d’enguany.

Una estrena amb sabor alcoià 

La jornada inaugural de la Mostra de Teatre va tindre ahir segell alcoià perquè el públic va poder gaudir de l’estrena de Consciència de la mà de la companyia local La Dependent, una obra dirigida per Gemma Miralles i Irene Pérez. L’espectacle  narra la vida d’una família que experimenta un gir de 180 graus quan l’àvia, afectada per una greu malaltia, decideix retirar-se espiritualment sense informar a ningú sobre el seu parador, deixant clar el seu desig d’aïllar-se voluntàriament. També, en el Teatre Calderón, els espectadors van poder gaudir de l’obra Viva de Begoña Tena. Una representació, en este cas, que parla sobre els migrants, la pobresa, el descobriment de la vocació artística, el desig de la imaginació i l’epopeia i meravella d’aconseguir la màxima revolució diària: estar i sentir-se viva.

Una completa programació per a este dimarts 

El dimarts ve replet d’activitat en la Mostra de Teatre i hui destaca la presència de Toni Agustí en el Centre Cultural amb Versió a partir de les 10:15h del matí. Les activitats professionals seguiran en el CADA a les 11:50h i a les 17:00h Companyia Marroch presentarà Tròpic al pati del mateix CADA. Ja en l’Àgora destaca Panic Map amb Closka, a les 18:15h, i en el Teatre Calderón Zircó Produccions presentarà Maror a les 20:00h. La jornada finalitzarà en el Teatre Principal, a les 22:45h, amb Cia. Cristina Gómez i Anhel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *