La justícia és contundent: L’Ajuntament d’Alcoi té un any per a reformar la Rosaleda

“Poques vegades ens topem amb un incompliment tan greu i cras de les previsions dels arts. 117.3 i 118 de la Constitució Espanyola”. Aquestes paraules formen part de la resposta que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha donat a l’Ajuntament d’Alcoi, que li va demanar que ampliara el termini límit perquè estiga acabada la reposició de la zona verda de la Rosaleda.

Una resolució en la qual si que accepten ampliar eixe termini d’abril del 2024 a juliol del 2024, tres mesos després. No obstant això, la justícia és contundent. Asseguren que l’Ajuntament té els mitjans i els remeis per a complir la sentència sempre que no configuren les ofertes de les obres de manera que no siguen assumibles pels possibles contractants, com va passar fa uns mesos quan el concurs va quedar desert. “L’Ajuntament, en l’exercici de les potestats que li assisteixen, és el que ha d’instrumentar l’execució en el termini d’un any, i no just el contrari, aparentar merament que s’executa la sentència”, resa la resolució.

I és que la sentència porta pendent d’executar-se des de 2007. El TSJCV que, aquest fet, constata la “insinceritat de la desobediència dissimilada” per part del Consistori.

Adverteixen, de nou, de les possibles multes, a títol personal, per a l’alcalde, Toni Francés, i la nova edil d’Urbanisme, Vanessa Moltó, si no es compleix la sentència en el termini establit. “Advertim que les multes a imposar eventualment a l’Alcalde-President i a la Regidor d’Urbanisme seran immediatament executives i hauran de pagar-se amb el seu peculi personal. Sense que aquesta Sala admeta qualsevol maniobra de substitució de la responsabilitat amb càrrec a la Corporació”.

El procés

Després de quedar el concurs públic desert, es va realitzar una revisió dels preus. El nou pressupost és de  4.810.571,09 euros, pràcticament el doble del que es preveu inicialment. Per a poder finançar-ho, l’Ajuntament sol·licitarà un préstec de quatre milions d’euros. El concurs públic, no obstant, encara està pendent de publicar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *