La Glòria Infantil pregona pels carrers d’Alcoi les imminents Festes

Alcoi avança cap a les pròximes Festes en honor a Sant Jordi i els actes no deixen de succeir-se en els primers dies d’aquest mes d’abril. Hui diumenge, una setmana després de Pasqua de Resurecció, ha tingut lloc la tradicional Gloria Infantil pels carrers del Centre de la ciutat en la qual els més xicotets han tingut tot el protagonisme.

La jornada ha començat a les 08:30h del matí amb la clàssica ‘Missa de Glorierets’ a l’església de Santa María, una eucaristia en la que a més els Glorieros i les Glorieres han tingut oportunitat de rebre la Primera Comunió. Després ha arribat el moment esperat de l’esmorzar en la Filà i a les dotze del migdia ha arrancat la desfilada des del Partidor en una jornada marcada pels cels parcialment coberts a causa de la calitja i fins i tot unes temperatures que fregaven els trenta graus.

Els heralds i trompeters han obert la marxa donant pas a l’Agrupació Musical El Serpis, la qual ha fet sonar diversos pasdobles anunciant l’arribada dels vertaders protagonistes d’aquest acte. Els Glorieros i les Glorieres del bàndol moro han sigut els primers a baixar per Sant Nicolau guiats magistralment per Aitana Cantó, festera de la Filà Cordó i la qual s’estrenava en les funcions de representar al Sergent Infantil. Tant la xicoteta com els components de les dues esquadres han rebut grans ovacions del públic mentre la Unió Musical d’Alcoi interpretava clàssics de la música festera com Aitana, de Tomàs Olcina Ribes, i l’icònic Chordiet de Gregorio Casasempere Juan.

 

Finalment ha desfilat el bàndol cristià i en aquest cas s’estrenava en les funcions de Sergenta Infantil Ona Santonja, la qual pertany a la Filà Alcodianos. També la xicoteta ha rebut el suport unànim del públic, al costat dels Glorieros i les Glorieres de les 14 Filaes de les forces de la mitja lluna, i en aquest cas ha sigut la Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi la que ha acompanyat a la infantesa festera amb els pasdobles El Desitjat  i Primavera d’Antonio Gisbert Espí.

 

 

La Glòria Infantil ha seguit per la Plaça d’Espanya fins a finalitzar davant l’església de Sant Jordi, instant en el qual els Glorierets i les Glorieretes han accedit al temple del patró mentre no deixaven de sonar les campanes. Finalment, pocs minuts després de les dues del migdia, s’ha disparat una gran Mascletà en La Bandeja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *