La formació, peça clau en el futur de les empreses tèxtils

L’oferta formativa per a nodrir al tèxtil de nous professionals es veurà notablement enfortida a les nostres comarques amb la impartició del Grau en Enginyeria de Tecnologia, Disseny i Moda Tèxtil al Campus d’Alcoi de la UPV. La iniciativa, tal com comptava COPE ALCOI a principis de febrer, serà una realitat a partir del curs acadèmic 2024/2025 després d’haver sigut ratificada la proposta per part del Consell de Govern de la mateixa Universitat Politècnica de València (UPV).

Des del mateix sector empresarial recorden que el Grau en Enginyeria Tèxtil serà pioner a Espanya i valoren molt positivament que vaja a impartir-se al Campus d’Alcoi de la UPV. A més deixen clar que la formació és una peça clau per al futur de les empreses tèxtils donat que precisen tant enginyers com personal preparat en formació professional. Així ho explicava en COPE ALCOI l’empresari comarcal, Rafael Pascual:

 

Cal recordar que ATEVAL i AITEX han sigut dos de les institucions que en els últims mesos han advocat també per recuperar aquesta formació tèxtil al Campus alcoià per a atendre així la demanda que ara mateix tenen les empreses de la zona. Des de l’Associació d’Investigació de la Indústria Tèxtil (AITEX) aplaudeixen el llançament d’aquest grau i posen l’accent també en el fet que això permetrà a les firmes del sector incorporar mà d’obra qualificada per a desenvolupar els últims avanços tecnològics en aquesta matèria “vivim en un entorn on el tèxtil és un pilar important per a la nostra economia i la millor manera de donar-li continuïtat de cara al futur més immediat és nodrint-lo d’una pedrera d’enginyers qualificats que continuaran desenvolupant un sector tan arrelat en el territori valencià, i en aquesta zona de l’interior d’Alacant. És fonamental enfortir l’oferta formativa tèxtil a la comarca“, afirmava en aquesta emissora, Carmen Jover responsable de formació de AITEX. Jover també destaca la necessitat que hi haja personal per a portar les màquines «també donem suport a la formació de personal de base perquè, encara que hi ha processos que es poden digitalitzar, necessitem a persones formades per a mantindre conduir la maquinària«, conclou.

Nous cursos de formació

Al marge d’això, AITEX continua llançant cursos de formació amb la col·laboració d’organisme com LABORA. En els pròxims dies, per exemple, es posaran en marxa sessions sobre patronatge industrial, sostenibilitat tèxtil i certificacions actuals, tecnologia de confecció o manteniment industrial tèxtil. Tota la informació sobre els citats cursos, així com les corresponents inscripcions, la pots consultar ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *