La Fira de Cocentaina guardonada en els Premis a la Cultura Alacantina

La històrica Fira de Tots Sants de Cocentaina ha sigut guardonada i reconeguda públicament per la seua contribució a la promoció i difusió de la cultura popular en els prestigiosos Premis a la Cultura Alacantina Miguel Hernández en la seua tercera edició. Aquest reconeixement, atorgat per la Diputació d’Alacant, ressalta el paper de la Fira com a símbol de la identitat i tradicions valencianes. La cerimònia de lliurament va tindre lloc el dilluns 27 de novembre a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, fins on va acudir la comitiva de Cocentaina liderada per l’alcalde de l’Ajuntament del municipi, Jordi Pla, i la regidora de Fira, Marcela Richart, a més d’altres regidors, regidores i personal del Departament de Fira.

Aquest reconeixement ressalta la importància de la fira com a símbol de la identitat i tradició alacantines, i com un esdeveniment que any rere any enriqueix el panorama cultural de la província. Jordi Pla, alcalde de l’Ajuntament de Cocentaina, ha declarat que “aquest és un reconeixement per a tota la gent de Cocentaina, per als treballadors públics, les entitats, les empreses col·laboradores i per a tots els que treballen i creuen en la Fira. És un premi per a tot el poble de Cocentaina. La Fira ens permet mostrar-nos de manera col·lectiva al món; és el nostre millor aparador per a projectar-nos internacionalment“, va dir el primer edil de la capital del Comtat.

En aquesta gala va haver-hi més reconeixements per a les nostres comarques. Dins de la modalitat de trajectòria professional en el món de la cultura s’ha volgut reconéixer a la figura del compositor alcoià Javier Darias, Premi Nacional de la Música de 2018. El protagonisme alcoià contínua amb el reconeixement a l’Associació Amigos de la Música de Alcoy per la seua labor de promoció i fins i tot de difusió de la cultura popular en general i dins de la secció de música en particular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *