La Festa de Cocentaina ja coneix als càrrecs de 2023

El compte arrere cap a les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina no es deté i després de La Publicació va arribar el moment de conéixer als màxims protagonistes dels festejos en honor a Sant Hipòlit Mártir del 2023. Dissabte passat 1 de juliol es va dur a terme al pati d’armes del Palau Comtal la presentació dels càrrecs en el transcurs d’una cerimònia que va estar conduïda per la locutora de Ràdio Cocentaina; Miracle Sellés.

Durant la gala es va donar a conéixer a Iñaki Lekumberri Camps com a director de l’Himne de Festes al mateix temps que va veure la llum el cartell de les Festes, creació que enguany ha fet possible l’artista local Ana Reig Castelló. L’obra destaca per la presència de la figura de Sant Hipòlit en la part central, en al·lusió al Monument que la mateixa autora va idear l’any 2000 amb motiu de l’IV Centenari del patronatge del sant, i que s’alça en la Plaça Alcalde Reig. També podem veure duplicat el rostre del patró amb els colors verd i roig fent-se així referència als bàndols de la creu i de la mitja lluna. Completen la composició les 16 Filaes, la silueta del Castell o diverses notes musicals sense oblidar les dates en les quals es desenvoluparà la trilogia.

La vetlada va avançar amb la intervenció del President de la Junta de Festes, Rafael Monar, i després van ser presentats oficialment els quatre càrrecs. En aquesta ocasió les forces mores estan capitanetjades per la Filà Llana, amb Marcos Giner al capdavant, mentre que el jove Pascual Botella serà l’Abanderat de la Filà Guàrdia Jalifiana-Sahorins. Per la seua part el bàndol cristià tindrà a Marcos Castelló com a Capità de la Filà Cavalleria Ministerial i Juan Luís Mahiques serà l’Abanderat per la Filà Gentils. Tots ells van rebre un record commemoratiu de la jornada i després va arribar el torn d’escoltar el mantenidor, paper que enguany va recaure en el franciscà Fra José Manuel Sanchís i el qual va parlar de la seua vinculació a l’emblemàtica Filà Cavallets igual que va fer menció als diferents sentiments que desperta la Festa entre els contestans i les contestanes.

L’acte de Presentació de Càrrecs va finalitzar amb les paraules de Jordi Pla Valor, alcalde de Cocentaina. Un primer discurs davant l’àmbit fester de la Vila Comtal en el qual el primer edil va felicitar a tots els protagonistes de l’acte igual que va animar a gaudir d’unes Festes de Moros i Cristians que se celebraran entre l’11 i el 14 d’agost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *