Joves amb 18 anys acabats de complir, el perfil majoritari dels alumnes d’autoescola

Traure’s el permís de conduir al més prompte possible continua sent la tònica habitual. Així ho asseguren, en declaracions a Cope Alcoi, des de diverses autoescoles de la ciutat. El perfil és clar: joves que acaben de complir els 18 anys o que tenen encara els 17 però comencen ja amb la preparació de l’examen teòric.

“El perfil majoritari continua sent eixe. Joves de 18 a 20 anys“, ha explicat el responsable d’una de les autoescoles. Encara que, com en tot, hi ha excepcions. Gent que s’espera a acabar els estudis universitaris, adults que no li ho van traure quan eren més joves o persones estrangeres a les quals no se’ls convalida el permís de conduir del seu països… No obstant això, el percentatge és menor en comparació amb els joves que aprofiten l’estiu anterior a accedir a la Universitat per a obtindre el carnet.

Canvis en la normativa de circulació

De cara a l’estiu són molts els alumnes que busquen començar amb la preparació teòrica i pràctica. I, en el primer cas, hi ha un canvi recent que cal tindre en compte.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ja no t’obliga a col·locar els triangles d’emergència. Fins ara, si conduïes un vehicle, sabies que, en cas d’avaria, havies d’immobilitzar-ho i senyalitzar-ho degudament per a alertar a altres conductors de la teua presència. I per a això, col·locaves els triangles d’emergència.

Una acció que no està exempta de risc, ja que cal baixar del vehicle i caminar pel voral fins a estar a una certa distància per a col·locar-los. I és que, segons dades de la DGT, en 2022 van morir 58 vianants en autovies i autopistes. D’aquests, 3 de cada 10 s’havien baixat del vehicle i la gran majoria no feien ús de la peça reflectora.

No obstant això, des d’aquest dissabte 1 de juliol, els triangles d’emergència han deixat de ser obligatoris per aqueix mateix risc en autovies i autopistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *