Joan Castejón: “fer el Cartell de Festes em vincula més amb Alcoi”

Ha sigut el protagonista de les últimes hores a Alcoi i la seua obra una de les més compartides en xarxes socials des d’anit. Joan Castejón ja presumeix de ser l’autor del Cartell que anuncia en aquest 2024 l’arribada de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, al mateix temps que digereix les emocions que va sentir en el moment en el qual la seua creació veia la llum en la Plaça d’Espanya davant centenars de persones.

Castejón ha apostat a Alcoi per un Cartell realitzat a mà, en la seua major part al llapis, i en el qual ha volgut plasmar «l’essència de la Festa» segons explicava ahir després de l’esmentat descobriment en declaracions a COPE ALCOI. I és que en l’obra apareix la figura d’un moro en la part inferior mentre que l’àrea central l’ocupa una imatge de Sant Jordi matant al drac i incrustada sobre un fons en el qual es va perfilant la senyera quadribarrada «perquè així siguen els espectadors els qui acaben l’obra en el moment en el qual la contemplen davant aquesta façana», va dir. També va fer referència a les sensacions que havia tingut en el moment de ser retirada la cortina que cobria el Cartell “crec que és una cosa que em costarà d’oblida i el fet d’haver ideat aquest element tan important per a Festa em vincula més amb Alcoi i els seus Moros i Cristians“, va indicar. Finalment va fer referència a un detall curiós «aparec jo, en una espècie d’autoretrat, ja que les mans que he representat són les meues donant forma a tot el dibuix«, va concloure.

El descobriment del Cartell va tindre lloc després de l’acte ‘Vespra d’Abril’, que es va dur a terme en el Teatre Calderón, i en el qual es van entregar diversos reconeixements per part de l’Associació de Sant Jordi. Després de l’esperat moment, es va disparar un vistós castell de focs artificials davant, en aquest cas, la façana de l’església de Santa María i a continuació es va encendre ‘L’Enramà’ deixant així palés que comença abril; el mes fester per excel·lència a la nostra ciutat.

Ací pots escoltar l’entrevista amb Joan Castejón:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *