L’alcoià Jaume Briva, campió nacional de karate Kyokushinkai: des dels quatre anys sobre un tatami

“Per a mi el karate és una extremitat més, un estil de vida”. Jaume Briva es va pujar a un tatami per primera vegada amb tan sols quatre anys d’edat. Ara, als seus 19, és campió nacional de karate Kyokushinkai. Un títol que ha guanyat fins a tres ocasions.

Va començar a entrenar al Dojo Budokan Alcoi amb José Valero, qui ara és el seu mestre. Als huit anys l’alcoià es va iniciar en la competició. “Va ser en una Copa València. Estàs nerviós, tot és nou per a tu. Però no has de preocupar-te perquè, a mesura que vas avançant, vas guanyant experiència”, compte Briva a Cope Alcoi. I així va ser. El jove ha convertit el karate en una part fonamental de la seua vida que l’ha portat a fer-se amb el títol de campió d’Europa 14-15 en 2019 i subcampió del món Sub 21 en 2022.

No obstant això, per a un artista marcial la competició no és el més important. “També has d’anar aprenent coneixements com a tècniques, experiència. La competició és només una parcel·la més per a ser tu un artista marcial més complet“. Tanmateix, dedicar-se professionalment a això no és una opció. “No existeix una professionalitat. No hi ha subvencions ni ningú que et done suport. Estàs tu, la teua família i el teu Dojo. Ningú més”.

Encara així, Briva entrena com si ho fora. Perquè arribar a competir a nivell internacional ho requereix. Entrenar dia a dia i no sols el cos, també la ment. “Tu dediques tot el teu ser a entrenar. A exercitar la teua ànima, el teu físic i la teua ment”.

El karate Kyokushinkai

El karate és un art marcial mil·lenari que té diferents estils. Un d’ells el Kyokushinkai, que va ser fundat en els anys 60 pel mestre d’arts marcials japonés d’origen coreà Masutatsu Oyama. Aquest estil té una filosofia basada en la millora personal a través del control de la ment i el cos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *