Intent de robatori en un habitatge d’Alcoi, fa falta major seguretat als carrers?

La col·laboració ciutadana torna a ser fonamental per a detindre a un presumpte lladre a Alcoi que intentava accedir a un habitatge pel balcó. Un succés que reobri una qüestió a la ciutat: fa falta major seguretat als carrers? Caldria tornar a posar en marxa la policia de barri?

Els fets van tindre lloc el passat 15 de maig, però la detenció ha sigut possible aquest dimarts 6 de juny. L’home va intentar accedir a un balcó a través dels cables de telèfon de la façana. Una vegada allí, va agitar la persiana que es trobava tancada i, al no poder accedir, va tornar a baixar.

La investigació policial va ser possible gràcies a que un veí -que va presenciar els fets- va gravar l’escena amb el seu telèfon mòbil i ràpidament va alertar a la Policia Nacional. Aquest dimarts s’ha aconseguit identificar, localitzar i detindre al presumpte autor dels fets. Té antecedents per delictes similars i se li imputa també un altre delicte de robatori amb força en el traster d’una comunitat de veïns d’Alcoi. En aquest últim cas el presumpte lladre va aconseguir emportar-se algunes eines que posteriorment va vendre en un local de compravenda de la ciutat.

El succés s’ha resolt favorablement, però desperta una certa preocupació entre la ciutadania. Fa falta més seguretat per a evitar aquests contratemps? En Cope Alcoi hem volgut eixir al carrer i preguntar directament als alcoians. Reclamen major presència policial als carrers. “Crec que hi ha prou inseguretat a Alcoi. No estaria mal posar més reforços i que estiguera més vigilat tot”, assegura una veïna de la ciutat. “Jo visc en un primer pis i seria molt fàcil accedir. Jo estaria més tranquil·la si sabera que hi ha un policia de guàrdia”, confessa una altra veïna de la ciutat.

 

Aposten per recuperar la policia de barri que ja va ser instaurada a Alcoi en 2016, a petició del Partit Popular, però que posteriorment va deixar de funcionar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *