Informatiu matinal divendres 17 de març 2023 (07:20h)

La situació que viuen 27 empleats d’una tèxtil d’Alcoi, que porten sense cobrar el salari des del passat mes de novembre, i l’augment dels delictes d’odi en l’últim any a la nostra ciutat són notícies destacades d’aquest 17 de març de 2023.

La ciutat d’Alcoi va registrar un notable increment dels delictes d’odi durant l’any passat 2022. Així ho asseguren des del col·lectiu Ponts d’Igualtat, entitat que xifra en un 10% l’augment d’aquesta mena de conductes delictives en comparació a l’any anterior.

Des de Ponts d’Igualtat expliquen que darrere d’aquest increment està també el fet que cada vegada es denuncien més aquest tipus de situacions. A més indiquen que la pandèmia, amb restriccions com la supressió de l’oci nocturn durant bona part de 2021, també està darrere de que no es donaren tants delictes d’odi. El president del col·lectiu insisteix que fan falta més campanyes de conscienciació a la ciutat, per a animar a denunciar, i perquè la ciutadania conega que moltes conductes del dia a dia poden constituir un delicte d’odi «és molt important que els qui patisquen un fet d’aquestes característiques facen el pas de denunciar però cal no oblidar que també han de fer-ho aquells que tenen una actitud passiva i que miren cap a un altre costat quan veuen una situació complicada«, apunta Aitor Pla.

Nova seu per a Ponts d’Igualtat

Assenyalar que Ponts d’Igualtat ha estrenat en aquest mes de març nova seu al carrer El Camí número 2, al costat de La Glorieta, accedint des del carrer Sant Mateu. L’entitat agraeix que l’Ajuntament els haja cedit aquest espai i asseguren que en aquestes instal·lacions es podrà realitzar una atenció mes individualitzada als usuaris igual que es podran realitzar activitats amb major aforament «la nostra ciutat va adquirir un compromís amb el col·lectiu LGTBIQ+ fa més de 3 anys i que ara des de la nostra associació estem consolidant i ampliant nous objectius. Són uns objectius centrats en fer créixer l’entitat, professionalitzar més els serveis que prestem i la consolidació de l’II orgull de la ciutat«, afirma Aitor Pla sobre aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *