Informatiu matinal dimecres 27 de març 2024 (07:20h)

Els reptes als quals s’enfronten els joves d’Alcoi i de les nostres comarques és una de les notícies que us hem comptat hui. També hem destacat les troballes arqueològiques al Palau Comtal de Cocentaina.

Les excavacions que en els últims mesos s’estan realitzant al Palau Comtal de Cocentaina, per a habilitar una nova eixida d’emergència, han permés trobar la muralla original de l’històric edifici, una construcció que data del Segle XIII i que és la primera d’origen cristià que es va realitzar en l’immoble. El següent pas s’ha centrat en consolidar el mur que ha aparegut i ara es contempla fer-lo accessible perquè el puguen conéixer de prop aquells visitants que acudisquen en el futur al Palau “esperàvem trobar només algunes restes de maçoneria, però en fer-se les corresponents excavacions, seguint el Pla Director de l’edifici, ens hem topat amb aquesta sorpresa que pertany a l’antic alcàsser que més tard es convertiria en l’edificació que hui coneixem”, explicava aquesta setmana l’arqueològica municipal; Elisa Doménech.

Davant aquest nou escenari s’haurà de modificar el full de ruta que inicialment contemplava l’esmentat Pla Director amb la finalitat de continuar fent més treballs i fins i tot habilitar eixa nova evacuació per a casos d’emergència que es requereix en el mateix Palau Comtal. Per a totes les intervencions previstes, la Diputació d’Alacant ha concedit una subvenció de prop de 46.000 euros que podria ser ampliada pròximament “estem molt contents de participar en el projecte i, encara que són temps complicats, tractarem d’aportar nou suport econòmic a les intervencions que es vagen a realitzar en aquest element patrimonial” va destacar el dimarts la diputada d’arquitectura Carmen Sellés durant la visita que va fer el dimarts a la capital del Comtat. Des de l’Ajuntament de Cocentaina van aprofitar també aquesta trobada per a anunciar una segona fase del procés “que permeta conservar, posar en valor aquest patrimoni i continuar consolidant un element tan important per a Cocentaina com el Palau Comtal” va expressar l’alcalde de la població; Jordi Pla.

A l’esmentada visita a les obres d’ahir van acudir el Primer Tinent d’alcalde (Rubén Muñoz) i regidors de l’equip de govern. També van ser presents la portaveu del Grup Municipal de VOX i regidors del Partit Popular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *