Informatiu matinal dimarts 2 d’abril 2024 (07:20h)

Hui dimarts hem destacat que Alcoi ha donat el tret d’eixida cap a les seues Festes de Moros i Cristians aquest passat cap de setmana amb La Glòria. També ens hem centrat en el descobriment del cartell anunciador de les nostres Festes, obra de Joan Castejón.

La Plaça d’Espanya d’Alcoi es va omplir de públic al vespre del Dilluns de Pasqua amb motiu de l’acte del descobriment del Cartell que anuncia l’arribada de les nostres Festes de Moros i Cristians. En aquesta ocasió l’obra porta el segell de l’artista Joan Castejón, el qual coneix molt bé les nostres celebracions en honor a Sant Jordi malgrat que no és veí de la ciutat ja que resideix en aquests moments a Elx. La creació de Joan Castejón llueix ja en la façana de l’Ajuntament de la ciutat.

Castejón ha apostat a Alcoi per un Cartell realitzat a mà, en la seua major part al llapis, i en el qual ha volgut plasmarl’essència de la Festa” segons va explicar després de l’esmentat descobriment en declaracions a COPE ALCOI. I és que en l’obra apareix la figura d’un moro en la part inferior mentre que l’àrea central l’ocupa una imatge de Sant Jordi matant al drac i incrustada sobre un fons en el qual es va perfilant la senyera quadribarradaperquè així siguen els espectadors els qui acaben l’obra en el moment en el qual la contemplen davant aquesta façana“, ha dit. Finalment va fer referència a un detall curiósaparec jo, en una espècie d’autoretrat, ja que les mans que he representat són les meues donant forma a tot el dibuix“, va concloure.

El descobriment del Cartell va tindre lloc després de l’acte ‘Vespra d’Abril‘, que es va dur a terme en el Teatre Calderón, i en el qual es van entregar diversos reconeixements per part de l’Associació de Sant Jordi. Després de l’esperat moment, es va disparar un vistós castell de focs artificials davant, en aquest cas, la façana de l’església de Santa María i a continuació es va encendre ‘L’Enramà’ deixant així palés que comença abril; el mes fester per excel·lència a la nostra ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *