Informatiu matinal dimarts 19 de setembre 2023 (07:20h)

L’ajuda que es pot prestar des d’Alcoi, a través de Creu Roja, pel terratrémol del Marroc i el descobriment del cartell de la Setmana Modernista 2023 són algunes de les notícies destacades d’aquest 19 de setembre de 2023.

Més de 2.800 persones que han perdut la vidamés de 2.500 ferits, milers d’habitatges i edificis públics totalment destruïts i altres estructures danyades. Eixa és la realitat onze dies després del terratrémol que va assotar el Marroc.

“És una situació complexa tant en aquest moment com a llarg termini”, ha explicat Lidia Ramos, responsable de Cooperació Internacional de Creu Roja a la província d’Alacant, en declaracions a Cope Alcoi. I és que l’organització ultima ja els preparatius per a fer efectiva la seua ajuda al país veí.

Des del primers minuts la Mitja Lluna Roja marroquina va mobilitzar al seu voluntariat i el seu equip d’emergència. I des de Creu Roja Espanya es va fer una crida per a captar fons amb els quals poder ajudar.

Però, quina serà l’ajuda que preste Creu Roja Espanyola? I el més rellevant, com podem ajudar des d’ací? La captació de fons, explica Ramos, és el que més es necessita en aquests moments per a atendre totes les necessitats.

“Es pot col·laborar a través de Bizum, SMS i la nostra web. En ella està tota la informació sobre el terratrémol i el treball que s’està realitzant. També es pot contactar a través del telèfon 900 104 900 71“.

No obstant això, des de l’organització recorden que no es recullen estris personals. “Tenim materials estandarditzats i homologats que sabem que són útils en aquesta mena de situacions, com a lones de plàstic, mantes, pastilles potabilitzadores, sets de cuina…. La resta de material i articles alimentaris es compren directament al país, com una manera de fer costat també a la població marroquina des del seu propi comerç per a enfortir les seues capacitats“, assegura la responsable.

Ajuda a llarg termini

Catàstrofes com aquesta, no obstant, no són situacions amb solució a curt termini. En això incideix Ramos. “Cal atendre les necessitats urgents ara, però després cal fer tasques de reconstrucció i de recuperació dels mitjans de vida de tota aquesta població. No sols han perdut els seus habitatges, sinó també han perdut la forma en la qual es guanyaven la vida“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *