Festes sense venda ambulant de petards, una mesura preventiva que arriba a Alcoi

Una de les novetats de les pròximes Festes de Moros i Cristians d’Alcoi és que no ha sigut autoritzada la venda ambulant de material pirotècnic. El motiu d’aquesta decisió es deu al fet que en els últims anys s’han produït diversos incendis a causa del llançament de petards, sent recordat encara el que es va produir al carrer Sant Francesc l’any passat minuts després de la interpretació de l’Himne de Festes.

Des del Consistori aporten també dades sobre aquest tema i les xifres conviden a la reflexió. Per exemple, en 2023, va haver-hi 131 serveis dels Bombers durant les Festes de Moros i Cristians sent la majoria de les intervencions relacionades amb incidents causats pels petards. La dada és considerablement superior al de l’any anterior ja que en 2022 només van actuar 82 efectius del Consorci Provincial d’Alacant. Per aquest motiu s’ha adoptat una decisió que genera opinions dispars encara que la majoria aprova la mesuraem sembla perfecte perquè s’evitaran incendis, tenint en compte l’asseque que està tot, i també crec que ajudarà a evitar sorolls innecessaris durant els dies de Festes“, comentava una oient en COPE ALCOI. No obstant això, la no autorització de venda al carrer de petards no lleva que aquests es puguen comprar en establiments autoritzats per a això i que es dediquen a aquest efecte durant tot l’any en municipis pròxims com Muro “s’ha prohibit la venda ambulant, no que es puguen comprar en una altra població i tirar petards als carrers d’Alcoi“, recordava precisament un seguidor d’aquesta emissora en el nostre perfil de Facebook.

Els punts de venda ambulant de material pirotècnic solien situar-se durant les Festes de Moros i Cristians en La Rosaleda o El Viaducte. Els mateixos solien tindre un notable acollida, especialment pels més xicotets, per a adquirir material pirotècnic abans de Festes i fins i tot durant els dies de la trilogia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *