En quins aspectes s’actualitzarà l’ordenança d’accessibilitat d’Alcoi?

El Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Alcoi del passat mes de març va recolzar la moció presentada pel col·lectiu AVANÇAR per a actualitzar l’ordenança d’accessibilitat de la nostra ciutat. L’associació, que atén les reivindicacions de les persones amb diversitat funcional, promovia un pacte per l’accessibilitat comptant per a això amb la implicació de tots els agents que han de veure en una qüestió com aquesta. A més es demanava aquesta revisió del document de cara a incorporar noves disposicions.

Des d’AVANÇAR van remarcar la necessitat d’ampliar el pla d’accessibilitat a tots els carrers d’Alcoi per a així realitzar moltes de les actuacions que hi ha pendents de cara a eliminar barreres arquitectòniques. A més van defensar que es definisca un calendari d’actuació, per a poder complir amb l’execució de les intervencions, i van reclamar un pressupost que establisca la inversió anual de l’Ajuntament de la capital de l’Alcoià en aquesta matèria.

D’altra banda, l’acord aconseguit gràcies a aquesta moció, preveu la creació d’una comissió tècnica mixta, formada per polítics i ciutadans, amb la finalitat d’analitzar quines actuacions poden fer-se per a suprimir barreres arquitectòniques. Finalment advoquen per un reforç de la inspecció de cara al compliment de les normatives d’accessibilitatuna ciutat inaccessible és una ciutat que discrimina part de la seua població. Sota aquesta premissa, Alcoi ha de treballar, com a ciutat integradora, en l’eliminació de barreres arquitectòniques i situar l’accessibilitat com a eix transversal que regisca totes les àrees de la política municipal«, van dir des de l’esmentada Associació AVANÇAR.

La proposta va comptar amb el suport unànime de tots els partits polítics de la Corporació Municipal pel que la moció plantejada per AVANÇAR va acabar convertint-se en una Declaració Institucional. Cal recordar que aquesta última entitat ja reclamava en COPE ALCOI el desembre passat que s’actualitzara el Pla d’Accessibilitat d’Alcoi perquè quedaven moltes zones en les quals actuar per a suprimir barreres arquitectòniques «un exemple és País Valencià, a partir de la Casa de la Cultura i fins al pont de Cervantes. També l’accés al CADA és complicat. Les voreres són molt estretes i hi ha altres carrers que ni tan sols tenen rampa. A aquests exemples se sumen altres carrers del centre de la ciutat, entre elles Santa Lucia«, va matisar Modesto Ferrer; el president.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *