Els veïns del Centre plantegen que Alcoi recupere la policia de barri

Els veïns del Centre d’Alcoi consideren que és necessari un reforç de la seguretat en la barriada i per a això proposen una sèrie de mesures. Defensen més vigilància policial i que fins i tot es patrulle a peu, la qual cosa creuen que podria fer-se recuperant la policia de barri que ja va arribar a tindre la ciutat anys arrere.

Des del col·lectiu han explicat en COPE ALCOI que en el Centre es produeixen situacions com a ocupació il·legal d’habitatges en algunes zones, tràfic de drogues, destrosses en el mobiliari urbà o problemes de sorolls que es donen als carrers on hi ha establiments d’oci nocturn. A més sobre aquesta qüestió són especialment crítics ja que asseguren que aquesta última situació no sols queda en crits o música al carrer fins a altes hores de la nit «molta gent quan ix d’aquests llocs es dedica a alterar la convivència del barri i fins i tot fan les necessitats en ple carrer on els ve en gana. Creiem que amb més patrulles a peu de carrer es podria atallar aquest problema«, indica Ricardo Calabuig; veí de la zona. També Elena Villar, una altra de les veïnes que resideix en el barri, denúncia algunes actituds que es donen al carrer i que fan que la gent gran tinga por d’eixir a unes certes hores «et trobes amb xavals de mitjana edat que van corrent i igual t’espenten. Insistim que amb una major presència policial es podria anar corregint tot això«, comentava en el #TiempoDeAnálisis de COPE ALCOI. Finalment la presidenta de l’Associació de Veïns reiterava que molta gent es pensa dues vegades l’haver d’anar a viure al Centre «hi ha molts pisos buits, que només s’usen per a festes, perquè en el Centre ens trobem amb molts impediments, més els problemes que ha generat la conversió en zona de vianants o els problemes de sorolls que es produeixen al carrer. Si això no se soluciona la gent continuarà veient el Centre com un barri que no és per a res atractiu«, afirma Circe Amorrortu.

Els veïns del Centre assenyalen que han traslladat les seues reivindicacions a l’Ajuntament a l’espera que puguen ser ateses. De moment, aclareixen, no han rebut una resposta clara sobre aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *