Els Reis Mags d’Orient porten la pluja a Alcoi

Ses Majestats els Reis Mags d’Orient porten a Alcoi la pluja. Encara que no sembla que vaja a haver-hi precipitacions ni durant el Ban Real ni durant la Cavalcada, pot ser que sí que ploga en la matinada del 5 de gener.

Eixa és la previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per a estes jornades. Probabilitat de pluja que podria començar abans de la mitjanit i que s’estendria fins al migdia del 5 de gener. “L’entrada d’una superfície frontal procedent del nord d’Europa deixarà precipitacions entre la vesprada del dijous dia 4 i el migdia del 5”, ha explicat Jorge Olcina, catedràtic de Climatologia de la Universitat d’Alacant (UA), en declaracions a Cope Alcoi. Està previst que estes precipitacions siguen més quantioses a les comarques de l’interior de la província, és a dir, a les nostres comarques.

“Els cels s’aniran cobrint. Es desenvoluparan alguns plugims en les pròximes hores, però està previst que a partir del migdia del 5 de gener el temps torne a estabilitzar-se, encara que quedarà l’efecte de la massa d’aire fred que ha provocat l’arribada d’este front”. apunta Olcina. I els dies més màgics de l’any es viuran a la nostra ciutat amb temperatures més baixes que en jornades anteriors. Sobretot de cara a demà.  Per al dia 5, està previstes temperatures mínimes de 5 °C i màximes de 13 °C.

El fred, previsiblement, es mantindrà fins la setmana vinent. Sobretot de cara a la nit. “El front farà descendir els registres de temperatura, especialment la mínima nocturna entre el dissabte i i els primers dies de la setmana vinent. Fins al dimarts els registres mínims cauran per davall dels 0 °C a les comarques de l’interior”, afig el meteoròleg.

Trilogia nadalenca

Alcoi viu a partir de hui els dies grans de la trilogia nadalenca després que ‘Les Pastoretes’ obriren dissabte passat el camí cap a la visita dels Reis Mags. Aquesta desfilada, en la qual sempre tenen un paper destacat els més xicotets, té sempre lloc el diumenge o dia festiu anterior a la jornada de la Cavalcada però enguany es va avançar a la vesprada del dissabte 30 de desembre per a evitar que coincidira amb les celebracions de Nit de Cap d’Any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *