Els nous Consellers del govern de Carlos Mazón

Hui dilluns era el dia marcat al calendari polític per al jurament del càrrec de Carlos Mazón com a nou president de la Generalitat Valenciana. Després de fer-se oficial al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i amb la rúbrica del Cap de l’Estat i del President del Govern, el popular Carlos Mazón es converteix en el novè president de la comunitat.

La jura del càrrec ha estat marcada pels missatges dànim i dunitat al conjunt de la societat valenciana. El ‘molt honorable senyor’ ha estès una mà als polítics ia la societat. En aquesta línia, també ha assegurat que els problemes d’avui es resolen col·lectivament i amb molta humilitat. Més enllà d’això, a la sortida de l’hemicicle, el nou president del Consell ha dedicat unes paraules a totes aquelles persones que no estan passant per bons moments i ha volgut recordar-se’n, no només de qui hi era avui present, sinó d’aquells que passen per moments difícils.

Nous càrrecs al govern de Mazón

El popular Josep Antonio Rovira, membre del Partit Popular, sona com a futur Conseller d’Educació. Al seu currículum, apareixen diferents càrrecs polítics: ex Director General de Personal de la Conselleria d’Educació (2001-2006), ex Gerent de Personal de la Diputació d’Alacant (2007-2011) i ex Director Territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació (2013-2014), aquest darrer càrrec durant el mandat de Maria José Català al capdavant de la Conselleria dEducació.

A l’àrea de Sanitat, Marciano Gómez, ocupa la primera posició per ocupar la Conselleria d’aquesta àrea. Marciano és exsecretari autonòmic Agència Valenciana de la Salut i número dos de sanitat, ara director de l’Àrea Clínica Mèdica de l’Hospital La Fe.

Per a la vicepresidència, que li queda Vox, ja se sap que l’ocuparà Vicente Barrera. Així com la Conselleria de Cultura. Un dels noms més sonats des que es va saber que el Partit Popular pactaria amb Vox i Barrera ocuparia un seient al Consell. Extorer de carrera i advocat de formació, serà el número dos de Carlos Mazón.

També se sap que la Conselleria d’Igualtat es quedarà a la bancada popular, mancant confirmació del nom. Segur que serà una dona i coordinarà totes les polítiques transversals d’aquesta matèria al govern. “Hi haurà gran protagonisme a Igualtat. És una prioritat per a mi i ho continuarà sent”, assegurava Mazón durant l’acte de la seva investidura.

I les carteres d’Agricultura i Justícia seran per a la formació verda, sense Medi Ambient. Més enllà d’això, manca la confirmació dels noms que estaran al capdavant d’aquestes àrees. Per tant, a pocs dies de la confirmació i formació oficial del Consell a mans del pacte entre PP i Vox, ja se’n van apuntalant algunes conselleries i se’n van conformant-ne d’altres. El proper dimecres, com el mateix Mazón ha deixat entreveure en concloure la seva jura de càrrec, es confirmaran tots aquests llocs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *