Els menors de 25 anys encapçalen la baixada de l’atur a Alcoi

El mes de novembre tanca amb una millora de l’ocupació a Alcoi, segons les xifres oferides per Labora (el Servei Valencià d’Ocupació i Formació). La ciutat ha registrat 23 aturats menys que a l’octubre i el grup d’edat que més s’ha beneficiat d’este descens ha sigut el corresponent als menors de 25 anys.

I de nou el sector serveis és el que encapçala eixa baixada de l’atur en este últim mes. En concret, esta activitat econòmica ha registrat 26 aturats menys. No obstant això, no segueixen la mateixa tendència altres sectors en els quals si que ha pujat l’atur. La indústria, per exemple, ha experimentat un increment de cinc aturats més que a l’octubre.

El descens ha sigut generalitzat en el conjunt de les comarques de l’Alcoià i el Comtat amb 140 aturats menys. A Ibi, per exemple, ha descendit en vint persones. Altres localitats també han experimentat una millora de la situació, encara que de manera no tan acusada. Un exemple és Cocentaina, amb un aturat menys que a l’octubre. També Muro, amb huit menys

Canvi de tendència

Novembre ha portat un augment de l’ocupació, cosa que no va succeir el mes d’octubre. Alcoi va registrar 59 aturats més respecte a setembre.

Va pujar l’atur a la ciutat i el va fer, precisament, en dos sectors clau per a l’economia local. El sector serveis va augmentar en 59 el número de desocupats i la indústria el va fer amb 12 més. «És veritat que on més es reflecteix eixe augment és en el sector serveis, a causa de l’estacionalitat de l’època estival. En este mes sol ocórrer este augment de la desocupació», ha explicat Ismael Senent, secretari general d’UGT La Muntanya, en declaracions a Cope Alcoi. Per a combatre la desocupació a les nostres comarques, el responsable sindical aposta també per la implantació d’indústries tecnològiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *