Els Guerrers de Xi’an ja esperen a milers de visitants en el MARQ

El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) es prepara ja per a rebre als icònics Guerrers de Xi’an en una original exposició que obrirà les seues portes a la fi d’aquest mes de març. Serà a partir del dia 28 tal com van anunciar dies arrere el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, al costat de la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i a l’ambaixador de la R.P. la Xina a Espanya, Wu Haitao.

Es tracta d’una gran mostra que se centra en un dels descobriments més espectaculars de l’arqueologia mundial: els Guerrers de Terracota del Primer Emperador de la Xina, declarats Patrimoni de la Humanitat des de 1987 i Premi Príncep d’Astúries de les Ciències en 2010, entre moltes altres distincions. Aquesta compta amb 120 peces originals, moltes d’elles exhibides per primera vegada fora de la Xina, que inclouen nou estàtues i un cavall, una desena de figures de terracota que és el màxim que el Govern xinés permet que isca a altres països. Així mateix, es podran contemplar rèpliques, entre les quals destaquen dos carros de bronze, a més d’audiovisuals, gràfics i divers material multimèdia «per fi el descobriment més brillant de la història de l’arqueologia ve a la ciutat de la llum i al país del sol en un moment en el qual és necessari i molt esperat. El públic alacantí ha lluitat molt per aquesta exposició i ara és el moment de traure-li tot el seu suc des del punt de vista cultural, turístic i econòmic«, significava el mateix President de la Diputació; Carlos Mazón.

Indicar que des de la seua inauguració, l’any 2002, el MARQ ha registrat al voltant de 2.755.000 de visitants, dels quals 158.194 van acudir en 2022, un any marcat per la recuperació del turisme després de la crisi derivada de la pandèmia. L’exposició internacional ‘Gladiadores. Héroes del Coliseo’, clausurada el mes de novembre passat, va rebre a 101.862 persones, convertint-se en la segona mostra més visitada de la història del Museu, només per darrere de ‘La Belleza del Cuerpo’, inaugurada en 2009 en col·laboració amb el Museu Britànic de Londres i amb ‘El Discóbolo’ de Tafaner com una de les principals peces exposades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *